Cumartesi, Nisan 27, 2024

Mercedes’in Yeni Modelinde Arabanın İçinde Oyun Oynanılabilinecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mercedes BMW 2019’da yeni teknolojisini tanıttı. Bu yeni teknoloji ile son dönemlerde oldukça popülerlik kazanan oyunlar artık araçlarada yerleşecek.

Günümüzde video oyunları oldukça rağbet görüyor. Artık oyunlar telefonlarda, tabletlerde bilgisayarlarda yer alıyor. Hal böyle olunca insanlar ister istemez oyunlar oynuyor veya videolarını seyrediyor. Bu kadar popülerlik kazanan oyunların arabalara gelmesini düşünen Mercedes yeni bir adım attı.

MWC 2019 etkinliklerinde yeni aracını gün yüzüne çıkaran Mercedes-Benz, 2020 CLA Serisinin multimedya sistemine bir oyun entegre etti. MBUX eğlence sisteminde yer alan Mario Kart oyunu aracın dokunmatik ekranında oynatılıyor. Kontroller ise direksiyon ve pedallardan gerçekleşiyor. Direksiyon üzerinden araca yön verebilirken aynı zamanda direksiyon üzerindeki tuşlar ile aracın sinyallarini bile çalıştırabiliyorsunuz.

mercedes

Gaz ve freni bildiğiniz pedallarla kontrol ediyorsunuz. Hatta ve hatta araç hızlandığında aracın havalandırma sistemi devreye giriyor ve rüzgar efekti vermek adına size hava üflüyor. Aynı zamanda son model araçlarda bulunan ambiyans aydınlatması ise bu araçta yarışın başladığını işaret edebiliyor.

Tarihtede her zaman ilklere imza atan şirketlerden olan Mercedes yine bir ilke imza attı ve oyunları arabalara taşıdı. Umarız bu oyunlar araç seyir halindeyken oynanılabilir hale gelmez ve daha yeni teknolojiler ile daha yüksek oyunlar eklenebilir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler