Salı, Nisan 23, 2024

Merkür’e Fırlatılan ‘BepiColombo’ dan İlk Görüntüler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Merkür gezegeni için fırlatılan BepiColombo isimli uzay aracı Merkür gezegeni hakkında yeni ve keşfedilmemiş bilgilerin dışında , güneş sistemi hakkında da araştırma yapacak. BepiColombo, Avrupa Uzay Ajansı ile Japonya Uzay Araştırma Ajansı tarafından geliştirilen bir Merkür uzay sondasıdır.

 

Aralık 2025 de Merküre Ulaşacak

BepiColombo, uzaya fırlatıldıktan kısa bir süre sonra üç görüntüyü çekti .Aralık 2025 tarihinde Merkür’e ulaşması bekleniyorr.  Güneş kanatlarını, antenleri ve uzay aracının yapısını fotoğraflarda görebilirsiniz. Büyütmek için üzerine tıklayınız.

bepicolombo s first space selfies

BepiColombo Merkür yörüngesine ulaştığında, iki yörüngeyi birbirinden ayıracak. Uzay aracının görevi, güneşe en yakın olan gezegen olan merkürün hakkında bazı sorulara cevap vermeyi umuyor. Katı veya sıvı bir çekirdek var mı? Tektonik olarak aktif midir? Su buzları kraterlerinde mi saklanıyor? mu gibi sorular günümüz de halen bilinmemekte.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler