Cumartesi, Nisan 20, 2024

NASA İlk Kadın Baş Uçuş Direktörünü Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Holly Ridings uzay yolcuğu operasyonlarını idare eden ekibe liderlik yapacak. Bu vesileyle ilk kez bir kadın NASA içerisinde bu görevi üstlenecek.

1998’den beri NASA’da çalışan Ridings, uzay aracı kuruluşu geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nde  insan uzay aracı operasyonlarını yöneten grubun yöneticiliğini üstlenecek.

holly ridings

Daha öncesinde Uzay İstasyonları ve Orion Uzay Aracı’nı kapsayan 32 farklı görevde yer alan Ridings, görevi 2012’den beri gerçekleştiren Norm Knight’tan alacak. Uçuş operasyonları müdürü Brian Kelly, Holly’nin bu görev için kendini kanıtladığını ve alçak dünya yörüngesinde özel ortaklarla yapılacak çalışmalara  liderlik edebileceğini söyledi.

NASA son yıllarda Elon Musk tarafından kurulan SpaceX ve Jeff Bezos’un Blue Origin şirketiyle birlikte farklı projelerde yer almaya başlamıştı. Bu yılın ağustos ayında planlanmış ticari ekip programı ile beraber SpaceX ve Boeing tarafından geliştirilen iki yeni uzay aracında yer alacak astronotları tanıtmıştı. 

Bu astronotlarla birlikte de görev alması beklenen Ridings hakkında aha fazla açıklama yapılmadı. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler