Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Adobe Flash Desteğini Kaldıran Windows 10 Güncelleştirmesini Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer interneti az çok yakından takip edebilen bir bireyseniz internette uzun zamandır Adobe Flash teknolojisinin artık desteğinin kaldırılacağını bilirsiniz ve nihayetinde beklenilen an geldi. Microsoft, Windows işletim sisteminden Adobe Flash teknolojisinin kaldırılacağı Windows 10 toplu güncelleştirmesini yayınladı.

KB4577586 isimli toplu Windows 10 güncelleştirmesi bugün itibari ile yayınlandı. Adından da anlaşılacağı gibi KB4577586, Adobe Flash’ı Windows 10 ve Windows Server’ın tüm sürümlerinden kaldırdı ve yeniden yüklenmesini engelledi. Eğer ki “Ben Flash kullanacağım” diyorsanız bunu bile yapamayacaksınız.

Güncelleştirme gönderilmiyor ve şu anda yalnızca Microsoft Kataloğu aracılığıyla kullanılabilir. Tek yönlü bir seçenektir – kurulduktan sonra kaldırılamaz – tek seçenek bilgisayarınızı daha önceki bir zamana geri yüklemektir.

Adobe Flash Player, güncelleme ile sisteminizden kaldırılırken, Edge’de yerleşik bir bileşen olarak mevcut kalır, ancak bunun yakında kaldırılacağını varsayıyoruz. Güncelleme şu anda gönderilmiyor olsa da, Flash destekten çıktığında 2021’in başlarında Windows Update aracılığıyla daha geniş bir sunum görmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler