Salı, Nisan 23, 2024

Microsoft, Çalışanlarına 1500 Dolar Pandemi Desteği Verecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft, çalışanlarına 1.500 dolarlık pandemi desteği veriyor. The Verge tarafından görülen dahili bir notta, yazılım devi bu tek seferlik bonusun “Microsoft’un henüz tamamladığı benzersiz ve zorlu mali yılın tanınması için olduğunu” söylüyor.

Microsoft’un baş insan yetkilisi Kathleen Hogan, bugün çalışanlara pandemi dönemi için verilecek desteği duyurdu ve hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de uluslararası alanda tüm uygun çalışanlar için geçerli olacak. Microsoft bu desteği, yarı zamanlı çalışanlar ve saatlik ücretler dahil olmak üzere 31 Mart 2021’de veya öncesinde başlayan kurumsal başkan yardımcısı seviyesinin altındaki tüm personele sağlayacak.

Microsoft’un dünya çapında 175.508 çalışanı bulunuyor, ancak Microsoft’un bu üç ayrı şirkete sahip olmasına rağmen LinkedIn, GitHub ve ZeniMax çalışanları pandemi desteğinden yararlanamayacak. Destek yalnızca Microsoft çalışanları için geçerli olacak.

microsoft koronaaaa
Microsoft, Çalışanlarına 1500 Dolar Pandemi Desteği Verecek! 2

Microsoft’un bu davranışı; Facebook’un 45.000 çalışanının her birine 1.000 Amerika Birleşik Devletleri Doları, Amazon’un ön saflardaki çalışanlar için 300 ABD Doları tatil ikramiyesi ve BT’nin 60.000 çalışanına her birine 1.500 Sterlin (yaklaşık 2.000 ABD Doları) ikramiye vermesi de dahil olmak üzere, geçtiğimiz yıl boyunca büyük şirketlerden gelen benzer çalışan ikramiyelerini takip ediyor.

Microsoft, Koronavirüs salgını başladığından bu yana “Washington eyaletindeki kar amacı gütmeyen kuruluşlara 98 milyon dolardan fazla yardım” bağışladığını ve Temmuz ayına kadar ek 60 milyon dolarlık destek taahhüt etmeyi planladığını söyledi. Salgın başladığından beri Microsoft, bulut hizmetlerine akın eden işletmelerin karışımı, dizüstü bilgisayar satışlarında ve Windows kullanımındaki artış ve güçlü Xbox büyümesi sayesinde en az 160 milyar dolar gelir elde etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler