Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Gizemli Bir Taşınabilir Hoparlör Patenti Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Surface markası altında çıkacak ve büyük ihtimalle Microsoft Ekibi için tasarlanıyor; Microsoft, toplantıları geliştirebilecek taşınabilir hoparlör ve mikrofon prototipleri üzerinde çalışıyor ve son bir ürün görmemize az kaldı. Bugün halka duyurulmuş ve Windows United tarafından tespit edilmiş yeni bir patent listesi, Google’ın Home Mini cihazı ile aynı boyutta ve tasarımına benzer bir cihaz ortaya koyuyor.

Microsoft, Google’ın cihazını patent başvurusundaki belgelere bile ekliyor ancak taşınabilir hoparlör hakkında çok fazla bir bilgi ortaya çıkmıyor.

Mühendislerden biri olan Malek Chalabi, Microsoft Teams cihazları için bir ilke tasarım yöneticisi ve bu taşınabilir hoparlörün toplantı odaları için kullanılacağını söylemekte. Microsoft, ilk olarak geçen yıl inşa edilen geleceğin etkileyici bir toplantı salonunu gösterdi ve şirketin laboratuvarlarında toplantıları geliştiren prototip cihazlar mevcut. Patentte listelenen bir başka mühendis ise Microsoft’un ön gördüğü laboratuarlar için “ileriye dönük donanım ve deneyimleri oluşturmak ve prototiplemek için endüstriyel tasarım çabalarına” öncülük eden Dustin Brown’dur.

surfaceportablespeaker2

Cihaz Hakkında Bilinenler

Taşınabilir hoparlörün kendisi, ses düğmelerinin yanı sıra arama yapma, alma ve susturma özelliklerine ek olarak üst kısımlara sarılmış bir kumaşa sahip gibi görünüyor. Bu, bunun Microsoft Teams ve toplantı odaları ile ilgili olduğunu ileri sürüyor, ancak bu belirli cihazın Surface markalı olup olmayacağı henüz net değil. Cihaz ayrıca, bir toplantı odasının etrafında şarj edilip konumlandırılmasına izin vermek için çıkarılabilir bir tabana sahip gibi görünüyor.

2 Ekim’de Lansman!

Microsoft, 2 Ekim’de New York’ta bir Surface donanım etkinliği düzenliyor ve önümüzdeki ay bu aygıtı yakından görebiliriz gibi. Güncel söylentiler, Microsoft’un AMD destekli bir Surface Dizüstü Bilgisayarı, ARM tabanlı bir Surface ve USB-C’li yeni bir Surface Pro’yu piyasaya süreceğini gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler