Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft Görme Engellilere Umut Olmaya Devam Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, görme engellilere umut olmaya devam ediyor.Geçen aylarda “Sesli Kütüphanem” isimli uygulama Microsoft Türkiye çatısı altında görme engelli mühendisler tarafından geliştirilmişti.Bu uygulama adından anlaşıldığı üzere sesli kitap okuma uygulaması ile görme engellilere ufakta olsa umut olmuştu.Geçtiğimiz günlerde ise Microsoft yapay zeka destekli bir şekilde görme engellilere tekrar umut olmak adına kollar sıvayıp Seeing AI uygulamasını indirmeye sundu.

6 1

Geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş olan geliştirici konferansında prototipi sunulan Seeing AI, ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor.Düşük ağ bağlantılarında bile çalışabilen uygulama tüm çevreyi tanımak ya da el yazısı okumak için ağ bağlantısına ihtiyaç duyuyor.İnsanların; yaşını,duygularını algılamasının yanı sıra evde bulunan eşyalar tanıyabilir,belge okuyabilir hatta dolar banknotlarını tanıyabilir.

seeing ai

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler