Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Kinvolk’u Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft bugün Kinvolk‘u satın aldığını duyurdu. Kinvolk, açık kaynaklı Linux ve bulut yerel teknolojileri oluşturma ve geliştirme misyonuyla yola çıkan bir şirket. Kinvolk, CoreOS Container Linux’un yanı sıra Lokomotive ve Inspektor Gadget projelerine popüler bir alternatif olan Flatcar Container Linux’u yarattı.

Microsoft ve Kinvolk satın alma öncesinde zaten birkaç projede birlikte çalışıyorlardı. Her iki şirket de Service Mesh Interface üzerinde çalıştı, Flatcar Container Linux’u Azure’a getirdiler ve büyük Azure müşterilerinin CoreOS’tan Flatcar’a geçişini desteklediler ve son olarak Lokomotive ve Inspektor Gadget ile Azure Kubernetes Service (AKS) için destek sağladılar.

Microsoft Kinvolk
Microsoft, Kinvolk'u Satın Aldı! 2

Microsoft, Kinvolk ekibinin Azure Kubernetes Service (AKS), Azure Arc ve Azure’un hibrit konteyner platformu yeteneklerini genişletecek ve Microsoft’un Kubernetes ve konteyner alanındaki upstream açık kaynak katkılarını artıracak gelecekteki projelerin mühendislik gelişimine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Microsoft ayrıca, Kinvolk’un açık kaynak katkılarını sürdürmeye ve bunlara dayanmaya kararlı olduğunu da söyledi. Microsoft ve Kinvolk ekibi, Flatcar Container Linux’un geliştirilmesi konusunda daha büyük Flatcar topluluğu ile işbirliği yapmaya devam edecekler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler