Cuma, Nisan 26, 2024

Telegram’a Görüntülü Grup Aramaları Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft Teams, Zoom gibi platformlarla rekabet etme amacıyla Telegram, platforma videolu konferans görüşmeleri sunmaya hazırlanıyor. TechCrunch tarafından yayınlanan bir rapora göre, tam çıkış tarihi bilinmese de, grup video görüşmesi özelliği Mayıs ayı itibariyle Telegram kullanıcıları için yayınlanacak.

Resmi Telegram kanalında, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Telegram’ın yakın zaman içerisinde kullanıcıların modern bir video konferans aracından beklediği tüm gerekli özelliklerle donatılacağını söyledi. Kurucuya göre, kullanıcılar görüntülü görüşmeler sırasında ekranlarını da paylaşabilecekler.

Sadece bu değil, aynı zamanda arka plan gürültüsünü ortadan kaldıracak veya azaltacak gürültü engelleme özelliği de uygulayabileceksiniz. Dahası, görüntülü konuşma uçtan uca şifrelenecek ve mobil, masaüstü ve tablet bilgisayarlar için desteğe sahip olacak.

telegram grup videolu konuşma pch
Telegram'a Görüntülü Grup Aramaları Geliyor! 2

Oldukça gelişmiş bir videolu konferans deneyimi geliyor!

Kurucu Pavel Durov, “Ekran paylaşımı, şifreleme, gürültü engelleme, masaüstü ve tablet desteği – modern bir video konferans aracından bekleyebileceğiniz her şey, ancak Telegram düzeyinde kullanıcı arabirimi, hız ve şifreleme ile. Bizi izlemeye devam edin!”

Geçen yıl Ağustos ayında Telegram, video görüşme özelliğini platformuna ekledi, ancak bu özellik yalnızca iki kişinin görüntülü sohbet yoluyla bağlanmasına izin veriyordu. COVID-19’un neden olduğu “evden çalışma” kültürü, birçok sohbet uygulamasının platformlarına grup video görüşmesi özellikleri eklemesine yol açarken, Telegram’ın bu akıma geç kalması onu dezavantajlı hale getirdi açıkçası.

Söylemeye gerek yok, Telegram en iyi teknoloji şirketlerinden bazılarıyla rekabet edecek ve bu nedenle grup görüntülü görüşmesi rakip platformlardan daha iyi olmasa da en az onlar kadar iyi olmalıdır. Şirketin bunu başarmayı becerip başaramayacağı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler