Cuma, Nisan 19, 2024

Sony Açıkladı: 7,8 Milyon PlayStation 5 Satışı Yapıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, PlayStation 5’in lansmanı sayesinde PlayStation’ın şimdiye kadarki en iyi mali yılını geçirdiğini resmi olarak bildirdi. Sony’nin PlayStation ve çevrimiçi bileşenlerini içeren Oyun ve Ağ Hizmetleri Segmenti (“G&NS Segmenti”), toplam 2656 Milyar Yen (17,5 milyar £) satış ile toplam satışlarda %34 artış gördüğünü belirtti.

Sony kazanç raporunda, bu büyümenin “Ek içerik dahil oyun yazılımı satışlarındaki artış” ve “PlayStation®5 (PS5 ™) lansmanı nedeniyle donanım satışlarındaki artış” nedeniyle olduğunu dile getirdi.

PlayStation 5 1
Sony Açıkladı: 7,8 Milyon PlayStation 5 Satışı Yapıldı! 2

7,8 Milyon PlayStation 5 birimi satan bu yılın Sony için başarılı bir yıl olması şaşırtıcı değil. Bu sayı, PlayStation 5 konsolu piyasaya sürüldükten yarım yıl sonra bile hala yüksek talep görürken büyük olasılıkla artmaya devam edecek. İlginç bir şekilde, PlayStation 5 lansmanı şüphesiz başarılı olsa da, Sony’nin “PlayStation 5 ™ donanımı için üretim maliyetlerinden daha düşük stratejik fiyat noktaları” nedeniyle para kaybettiği bir alan oldu.

Sony, “Ağ Hizmetleri satışlarındaki artış, özellikle PlayStation®Plus’tan kaynaklanan artış” nedeniyle İşletme Gelirinde büyüme bildirirken, PlayStation üretiminden kaynaklanan bir kaybın endişe olmaktan çok uzak olduğu, özellikle de FY2021’de bir “İyileştirme” umdukları açık.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler