Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA Studio Workshop Eğitimleri Tam Gaz Devam Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sunduğu grafik teknolojileriyle oyun ve modelleme sektöre adeta yön veren NVIDIA, sektörü daha iyi tanıtmak ve bir farkındalık oluşturmak adına yeni projesini yakın zamanda duyurmuştu. NVIDIA Studio Workshop adıyla duyurulan bu yeni proje, markanın olaya iki taraflı baktığını göstermekte.

Evet bir taraftan sektöre yön verecek yeni donanımlar ve yazılımlar geliştiriliyor ama artık bir diğer taraftan da oyun ve modelleme dünyasıyla ilgilenenler için özel bir eğitim serisi sunuluyor.

NVIDIA ve Navras Akademi ortaklığıyla sunulan Studio Workshop eğitimleri, bilgisayar oyunlarının nasıl oluşturulduğuna ilişkin temeller hakkında da bilgiler edinilmesini sağlıyor.

İşte güzel bir farkındalık yaratacak olan bu eğitim çalışması için üçüncü bölüm de @NVIDIAGeForceTR Twitch kanalında 28 Nisan Çarşamba günü yayınlandı.

NVIDIA Studio Workshop serisi kaç bölüm devam edecek?

NVIDIA ve Navras Akademi ortaklığı ile hazırlanan eğitimlerin üçüncü bölümünde de hareket yakalama teknikleri ve modelleme eğitimleri anlatılmaya devam etti.

Oldukça verimli geçen ilk iki eğitimde de aslında işin temellerine giriş yapılmıştı. İlk adım olan modelleme konusunda terimler aktarılmış, karakter yaratma ve animasyonları hakkında bilgiler verilmişti. Dedik ya işin temelleri anlatılmıştı. 3.bölüm bu noktada tam bir pekiştirici çalışma oldu.

NVIDIA Studio Workshop

Bu sefer hareket yakalama (motion capture) tekniği üzerine anlatım yapıldı. NVIDIA Türkiye Twitch kanalından yayınlanan 3.bölüme yine ücretsiz olarak katılmak mümkündü.

Fakat katılamadıysanız üzülmeyin çünkü diğer bölümler gibi 3.eğitim de yine NVIDIA Türkiye YouTube kanalından yayınlanacak. Ayrıca Twitch kanalından da eğitime erişmek mümkün.

Peki, oldukça verimli bulunan ve sektör hakkında bilgiler veren bu eğitim serisi kaç bölüm sürecek?

Gönül isterdi ki düzenli olarak eğitim videoları yayınlansın ve sektörün öncüsü olan NVIDIA yol göstermeye devam etsin. Fakat her güzel şeyin sonu olduğu gibi, bu eğitim serisi için de bir son belirlenmiş. 🙂

NVIDIA Studio Workshop

NVIDIA Studio Workshop toplamda 4 bölümden oluşacak. Oldukça verimli geçen ve modelleme temellerine inildiği ilk 3 bölümün dışında, 1 eğitim daha gelecek.

Oyun grafik temellerine ve modelleme temellerine inilen eğitimleri takip etmek ve baştan sona izlemek isterseniz de NVIDIA YouTube kanalının linkini aşağı ekliyorum.

Profesyonellerin bile NVIDIA nelerden bahsetmek istemiş diyerek bakmaları gereken bir eğitim serisi olduğunu düşünüyorum. Eğer bu alanla ilgileniyorsanız, NVIDIA Studio Workshop serisine göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Dileriz benzeri çalışmalar da sık sık yapılmaya devam eder.

YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz. 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler