Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Nuance’i Tamamen Satın Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, 4 Mart Cuma günü konuşma tanıma ve yapay zeka yazılımları pazarlayan çok uluslu ABD merkezli bilgisayar yazılımı teknolojisi şirketlerinden Nuance’i tamamen satın aldı. Nuance CEO’su Mark Benjamin, Microsoft Cloud ve Yapay Zeka Grup Başkan Yardımcısı Scott Guthrie’ye rapor verirken CEO konumunda kalmaya devam edecek.

Nuance CEO’su Mark Benjamin satın alma konusunda açıklama yaptı:

mark benjamin nuance
Microsoft, Nuance'i Tamamen Satın Aldı 3

“Nuance’in derin dikey uzmanlığının ve sağlık hizmetleri, finansal hizmetler, perakende, telekomünikasyon ve diğer sektörlerdeki kanıtlanmış iş sonuçlarının gücünü Microsoft’un küresel bulut ekosistemleriyle birleştirmek, inovasyonumuzu hızlandırmamızı ve çözümlerimizi daha hızlı, daha sorunsuz ve daha büyük ölçekte dağıtmamızı sağlayacak.

Müşterilerimizin en acil zorluklarını çözmek için Microsoft ve Nuance tek bir kuruluş olarak bir araya geldiğinden, teknolojimiz, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için önümüzde duran fırsatlardan heyecan duyuyoruz.”

Microsoft’a göre bu satın alım Nuance ile ortak sonuçlara dayalı yapay zeka oluşturma vizyonunu güçlü, dikey olarak optimize edilmiş yapay zeka ile aşılanmış güvenlik odaklı, bulut tabanlı çözümler aracılığıyla kuruluşların iş hedeflerini hızlandırırken şirketlerin klinisyen tükenmişliği ve finansal hizmetler, perakende ve telekomünikasyonda çalışanların üretkenliği ve refahı dahil olmak üzere sektördeki ana zorlukları ele almalarına ve üstesinden gelmesine yardımcı olabilecek.

Ayrıca Guthrie, mevzubahis bu satın almanın müşterilerin gelişmiş tüketici, hasta, klinisyen ve çalışan deneyimlerimden faydalanmasına ve nihayetinde gelişmiş üretkenlik ve finansal performansa yardımcı olacağının altını çizdi.

microsoft Scott Guthrie
Microsoft, Nuance'i Tamamen Satın Aldı 4

“Bu önemli ve stratejik satın almanın tamamlanması, Nuance’ın sınıfının en iyisi konuşma yapay zekasını ve ortam zekasını Microsoft’un güvenli ve güvenilir endüstri bulut teklifleriyle bir araya getiriyor. Bu güçlü kombinasyon, sağlayıcıların daha uygun fiyatlı, etkili ve erişilebilir sağlık hizmetleri sunmasına ve her sektördeki kuruluşların daha kişiselleştirilmiş ve anlamlı müşteri deneyimleri oluşturmasına yardımcı olacak. Nuance ekibini Microsoft ailemize davet etmekten daha mutlu olamazdım.”

Microsoft Cloud ve Yapay Zeka Grup Başkan Yardımcısı Scott Guthrie

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler