Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Satın Alım Konusu için Discord ile Görüşmelere Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Microsoft beyciğim ve Discord, birkaç gün önce yaptıkları 10 milyar dolarlık satın alma teklifin ardından ileri görüşmelere girerek müzakerelerine devam ettiler. Önceden, görüşmelerden beklenti, Discord’un övünme hakları için sadece büyük rakamlar almasıydı ve en olası seçenek şirketin henüz halka açılmamış olmasaydı. Bununla birlikte, Microsoft’un ileri görüşmelere girmesiyle, 10 milyar dolar kaçırılamayacak kadar iyi bir anlaşma olabilir.

Devam eden özel görüşmeleri açıklayan The Wall Street Journal’a göre, WSJ çalışanları “insanların dağılmayacağını varsayarak” anlaşmanın önümüzdeki ay tamamlandığını görebiliyorduk dedi.

discord uygulamasi
s

Teknoloji devi tarafından yapılan bir satın alma işleminden sonra Discord’a çılgınca yaygın spekülasyonların ötesinde ne olacağını söylemek mümkün değil, bu yüzden sadece bekleyip görmemiz gerekecek.

Microsoft, 7,5 milyar dolara önceki Bethesda Zenimax satın almaları gibi, bazı gerçek monolitik nakit yığınlarına sahip şirketleri satın alma geçmişine sahip. Dolayısıyla Discord’un 10 milyar dolar veya daha fazla getirisi çok gerçek bir olasılık.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler