Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft Yeni Surface Studio ile iMac’e Rakip Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft dün Türkiye saati ile gece yarısından sonra yeni ürünlerini tanıtmak için canlı yayın yapmıştı. Bu yayında ve etkinlikte Surface Studio‘da tanıtılırken, Apple’ın iMac’ine büyük göz dağı vermişti. Tasarım, teknik özellikler ve piyasa satış fiyatı ile de Microsoft Surface Studio ön plana çıkıyor.

Microsoft Surface Studio ile iMac Kapışması

Microsoft lansmanında Surface ailesi genişletildiği gibi, Surface Studio ile profesyonel kullanıcılar hedeflenerek, “masaüstü bilgisayarı stüdyoya çeviren” bir bilgisayar üretmiş oldu. Genellikle tasarımcılar, mimarlar ve 3D modellemeler ile uğraşan kullanıcılar için ideal bir bilgisayar diyebilirim. Aynı zamanda Microsoft bu cihazı “dünyanın en ince LCD monitörü” etkinlikle sıkça lanse etti.

Ekran 12.5 mm inceliğe sahip olduğu gibi, hareketli standı ile kendinize doğru istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bu şekilde çizim ile uğraşan kullanıcılar her yöne çevirerek büyük bir zahmetten kurtulmuş oluyor.

microsoft-surface-studio-2
Teknik Detaylar

Tabii bir de bu bilgisayarın hangi teknik özellikler ile çıkacağı merak ediliyor. Microsoft bu konuya da açıklık getirerek Surface Studio‘nun tüm detaylarını açıkladı. Cihaz 28 inç boyuta sahip olduğu gibi, PixelSense panelinin arkasına gizlenmiş ekran en ince detayları bile gösterebiliyor.

Bu ekranın içerisine Microsoft tam 13.3 milyon piksel sığdırmayı başarmış. Aynı zamanda 192 ppi piksel yoğunluk değerine sahip olan Surface Studio, 4500 x 3000 piksel çözünürlük verebiliyor. Apple iMac’de olduğu gibi, çoklu dokunmatik desteği de unutulmamış.

 

 

Performans

Microsoft Surface Studio toplamda üç farklı model altında satacak. İster Intel i5 işlemcili, isterseniz de i7 1 TB ve i7 2 TB seçeneklerinden birisini tercih edebiliyorsunuz. 32 GB RAM desteği bulunan bilgisayarda Nvidia GeForce GTX 965M ekran kartı kullanılmış. 16 GB’lık versiyonu alırsanız GTX 965M kullanıyoruz. Eğer 32 GB’lık versiyonu alırsak GTX 980M 4 GB GDDR5 kullanmış oluyoruz.

Dört tane USB 3.0 girişi bulunan bilgisayarda, SD kart okuyucusu, 3.5 mm jack girişi ve mini DisplayPort seçenekleri de eklenmiş. Zengin port girişleri ile sıkıntı çekmeden ihtiyaçları karşılamak mümkün. Özellikle dört adet USB girişi büyük bir avantaj diyebilirim.

microsoft-surface-studio-3
Günahımız Ne Kadar ?

Microsoft Surface Studio satın almaya karar verdiğinizde minimum 2.999 dolar (3 bin değil) ödemeniz gerekecek. Diğer üst versiyonları tercih edecek olursanız 3.499 dolar ile 4.199 dolarlık versiyonlarına göz atabiliyorsunuz.

Türkiye satış fiyatı henüz belli olmayan Microsoft Surface Studio cihazının minimum 12 bin TL ve civarlarında olmasını bekliyoruz.

microsoft-surface-studio-4
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler