Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Teams Artık Daha Az RAM ve CPU Kullanacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız birkaç yıl içerisinde, düşük kaliteli Windows cihazlarında Microsoft Teams kullanırken performans sorunlarıyla ilgili bazı raporlar ortaya çıktı. Daha fazla kullanıcı geri bildirimlere katılım gösterdi ve bu noktada Microsoft Teams’in tüm düşük donanımlı bilgisayarlar için optimize edilmediği oldukça açık görünüyor.

Topluluk forumundaki yeni bir durum güncellemesinde Microsoft, Teams masaüstü istemcisinin RAM ve CPU kullanımını azaltmak için performans iyileştirmelerini düşündüğünü doğruladı. Microsoft, performans iyileştirmeleri üzerinde çalıştığını ve hiçbir ayrıntı verilmediğini belirtti.

Microsoft Teams’in tüm yapılandırmalar için optimize edilmediği bir sır değil ve çeşitli kullanıcı raporlarına göre HDD’li cihazlarda gecikme hissi veriyor. Performans sorunlarına neyin neden olduğu şu an belirsiz, ancak sonunda bunun şirketin çok iyi bildiği bir şey olduğu doğrulandı.

Microsoft Teams Meetings
Microsoft Teams Artık Daha Az RAM ve CPU Kullanacak! 2

Yeni çevrimdışı kullanma deneyimi

Performans iyileştirmelerine ek olarak, Microsoft Teams, kullanıcıların etkin bir internet bağlantısı olmadan bağlantıda kalmalarına yardımcı olacak yeni bir özellik kazanıyor. Yeni deneyimin adı “Çevrimdışı” moddur ve önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulmaya başlayacak.

Bu yeni çevrimdışı mod, hem Microsoft Teams masaüstü hem de web istemcileri için tasarlandı. Birinci aşamanın bir parçası olarak Microsoft Teams, 24 saat içinde internete bağlandığınızda internet bağlantınız yokken yazdığınız mesajları sıraya alıp otomatik olarak gönderecektir.

Yeni çevrimdışı mod güncellemesinden sonra, Microsoft bu gönderilmemiş iletileri 24 saate kadar bir kuyruğa ekleyecek. Mesajınız 24 saatten fazla teslim edilmezse mesajı tekrar göndermeniz gerekir. Şubat ayının sonunda, iş arkadaşlarınızın en son mesajı almalarını sağlamaya yardımcı olacak gönderilmemiş mesajları da düzenleyebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler