Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft ve LaLiga, Spor Endüstrisi için Ortaklık Kurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün, dünya çapındaki taraftarlar için spor deneyimini geliştirmek amacıyla İspanya’nın önde gelen futbol federasyonu LaLiga ile genişletilmiş ortaklığını duyurdu. Microsoft ayrıca, medya ve eğlence endüstrisine teknoloji çözümleri geliştirmek için LaLiga Tech’e katılacak. Bu ortaklığın temel ayrıntılarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Azure Event Hubs, Azure Data Lake, Azure Databricks ve Azure Machine Learning, verilerle geliştirilmiş maç kapsamı, maçlarda kamera açısı seçimi gibi kişiselleştirilmiş OTT akış seçenekleri sağlayacak. LaLiga, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve 3 boyutlu tekrarlar gibi yeni deneyimler sunacak.
  • Azure, Dynamics 365, Power BI, SQL Veritabanı ve Azure Cosmos DB gibi hak sahipleri, yayıncılar ve ticari iş ortakları için Azure Makine öğrenimi, kişiselleştirilmiş öneriler ve ilgili içerik, oyunlar ve hizmetlerle geliştirilmiş deneyimler sunan gelişmiş bir OTT akış platformunu etkinleştirecek.
  • Power BI ve Azure, güvenlik alanındaki yeniliklerle stadyum operasyonlarını kolaylaştıracak ve birleşik stadyum içi deneyimler için 5G’den yararlanacak.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Philippe Courtois, “Yüz milyonlarca hayranıyla etkileşimi derinleştirmek için daha cesur adımlar atan LaLiga ile ortaklığımızı genişletmekten ve Microsoft bulut ve yapay zeka yetenekleriyle yeni iş modellerini piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz” dedi ve Microsoft’un Küresel Satış, Pazarlama ve Operasyon Başkanı ise konu ile ilgili olarak “Microsoft, LaLiga’nın teknoloji portföyü aracılığıyla LaLiga’nın dijital inovasyonunu hızlandırmaya ve spor ve eğlence endüstrilerinde heyecan verici yeni iş fırsatlarını güçlendirmeye yardımcı olmaktan gurur duyuyor.” sözlerini dile getirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler