Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft, Windows 10 Sistem İkonlarını Yeniliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un sadece tek bir renkten oluşan uygulama simgeleri Windows 10’da oldukça fazla zaman geçirdi ve artık şirket Windows Insider programındaki kullanıcılara yeni renkli simgeler sunmaya başladı. An itibari ile yeni simgeler yakın zamanda tüm tüketiciler için değişmiş olacak.

Değişiklikler, Windows 10’u Microsoft’un diğer platformlardaki teklifleriyle görsel olarak birleştirmek ve daha da önemlisi, şirketin bu yıl daha sonra katlanabilir dostu Windows 10X ile görsel olarak birleştirmek anlamına geliyor.

Microsoft’un geçtiğimiz sene Aralık ayında 100’den fazla Windows uygulama simgesini yeniden tasarlama planları olduğunu öğrendik ve bunlardan birkaçı Windows 10X önizleme ekranlarında ufak bir spoiler ile bizlere geldi.

Şirketin Office uygulamaları bundan önce bile Akıcı Tasarım konseptine geçiş yaptı ve şimdi diğer simge tasarımları Fast Ring içerisine gidiyor yani Windows 10 kullanıcıları yakın zamanda bu simgeleri kullanmaya başlayacak.

Alarmlar ve Saat, Hesap Makinesi, Takvim, Groove Müzik, Posta, Filmler ve TV ve Ses Kaydedici, yeni simgeler alan ilk uygulamalardır ve takip edilecek çok şey vardır. Hepsi şirketin akıcı tasarım dilinin yuvarlatılmış köşeleri ve renk desenleri gibi tutarlı tasarım ipuçları taşıyor ve Microsoft’un ana odağı çapraz platformunu yeniden tasarlıyor gibi görünse bile, bu görsel homojenliğin Windows 10’daki daha fazla yere yansıdığını görmek güzel olurdu.

2020 02 21 image 3
Posta simgesinin evrimi: 2001 en iyi olmasa da bir şekilde şaşırtıcı görünüyor.

Microsoft’un Windows ve Aygıtlar için Tasarım Lideri olan Christina Koehn, Windows’un evrimini ve simgelerini tartışıyor ve kişi başına dört bağlı cihazla (tahmini), Windows tasarımcıları için sistem düzeyinde sadeliğe ihtiyaç olduğunu söylüyor. Ayrıca Windows 10’un Başlat Menüsü ve kutucuk arabirimi hakkında şu yorumu yaptı:

Düz, tek renkli simgeler, renkli döşemeler bağlamında harika görünür, ancak ek simge stilleri ekosisteme girdikçe, bu yaklaşımın gelişmesi gerekir. Görev çubuğundaki ve Başlat menüsündeki simgeler farklı stiller olduğunda, uygulamaları taramak ve bulmak için daha bilişsel yük oluşturur. Modernleştirilmiş Akıcı Tasarım Dilimizi kullanarak simge tasarım diline daha fazla görsel ipucu eklememiz gerekiyordu.

2020 02 21 image 9
Microsoft, Windows 10 Sistem İkonlarını Yeniliyor! 3

Microsoft’un Başlat Menüsü, Dosya Gezgini ve hatta tartışmalı Metro döneminin çini arayüzü gibi temel özelliklerinin tasarımını diğerlerinin yanı sıra nasıl geliştirdiği görülüyor, ancak yeni simgeler artık her zaman Release Preview test kullanıcılarına görünmeye başlamalı kullanıcıların indirme ve kurulumlarına karar vermelerini sağlamak için iş ortaklarından gelen isteğe bağlı sürücü güncellemelerini listeleyen yeni bir Windows Update arayüzü , güncellemeler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler