Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Windows 7’de Edge tarayıcısını 2021 yılının ortasına kadar destekleyecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Edge tarayıcısının desteğini sonlandırdığı işletim sistemi Windows 7 için son güncelleme alacağı tarihi paylaştı. Yeni Edge tarayıcısı 2021 ortalarına kadar güncelleme alabilecek.

“Bu haber Windows 7 kullanmaktan vazgeçemeyenlere”

Windows 7 desteğini sonlandıran Microsoft, çoğu kişi tarafından sevilerek kullanılan Yeni Edge tarayıcısını “Windows 7 ve Windows Server 2008 R2″ üzerinde 15 temmuz 2021 tarihine kadar destekleyeceğini açıkladı.

Teknoloji devi yaptığı açıklamada;

Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 üzerinde Microsoft Edge’i 15 Temmuz 2021 tarihine kadar desteklemeye devam edeceğiz. Bu işletim sistemleri desteklenmiyor ve Windows 10 gibi desteklenen bir işletim sistemine geçmenizi tavsiye ediyoruz.

microsoft edge tarayici 002

Ayrıca Microsoft, Edge tarayıcısının Windows 7 için  güvenlik güncelleştirmeleri olmadan kullanıcıların güvenlik konusunda savunmasız kalacağını belirtiyor. Microsoft’un buradaki planı ise Windows 7 kullanıcılarına işletim sistemlerini Windows 10‘a yükseltmeleri için yeterli vakti tanımak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler