Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Yeni Mobil Devir Başlatabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Microsoft, bilgisayar ve oyun konsolları gibi platformlarda yaşadığı yüksek performansı mobil platformlarda sağlayamamıştı.Mobil konuda oldukça iddialı görünen Microsoft, yeni bir atılım ile mobil platforma bomba etkisi yaratarak tekrar gelebilir.Microsoft daha öncesinde Windows Phone işletim sistemini kullanan “Lumia” serisi telefonları ile birçoğumuzun kalbine bir taht kurmuş,sonrasında da satışların düşmesi üzerine telefon sektörüne ara vermek zorunda kalmıştı.

Brad Sams’in verdiği bilgilere göre; Windows 10 işletim sistemine sahip olan üst düzey bir mobil cihaz prototipi Microsoft tarafından inceleniyor.

chrome 2017 02 03 11 14 54

Her ne kadar şuanda bir olasılık olarak görülse de Microsoft gerçekten yeni bir üst düzey cihaz çıkartacak olursa piyasadaki unutturduğu ismini yeniden zirveye çıkartabilecek bir şans yakalayabilir.

Üzerinde çalışılan cihazın her ne kadar detayları bilinmese de Microsoft’un gerçeklik gözlüğüne tam uyumlu olarak çalışabilecek,Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik üzerine odaklı olacak bir cihaz olacağı tahmin ediliyor,buna bağlı olarak da çok güçlü ve yüksek fiyatlı bir cihaz bekleniyor.

Microsoft’un üzerinde çalıştığı düşünülen cihaz tablet mi yoksa telefon mu orası tam olarak belirli değil ve Microsoft gerçekten bir açıklama yapana kadar da belirli olmayacak.Açıklama tarihinin ise 2018’den önce olmayacağı düşünülüyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler