Cuma, Mart 29, 2024

Yeni Snapdragon 835 İşlemcilerin Özellikleri Neler ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm tarafından geliştirilen yeni Snapdragon 835 işlemciler piyasaya sürülmeye başlandı. Henüz çok fazla Snapdragon 835 işlemcili cihaz bulunmuyor olsa da, Galaxy S9 için çoktan hazırlıklar başladı. Peki yeni nesil bu işlemciler hangi yenilikler ile gelecek ?

Snapdragon 835 İşlemci Özellikleri

Üreticiler şuanda 7 nanometre mimarisine geçiş yapmak için kolları sıvadı. Aslında bunların planları çok öncesinden hazır biliyorsunuz. Sadece firmalar prosedürlere uyarak satış politikası oluşturuyorlar. Önümüzdeki yıl hemen hemen çıkacak olan her akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisi ile gelecek.

Gelecek yılda ilk hangi telefonda bu işlemcileri göreceğiz derseniz bunun cevabı Samsung Galaxy S serisinde gizli. Snapdragon işlemcilere rakip olarak ise Huawei‘nin Kirin işlemcisi gösteriliyor. Yeni mimaride %25 ile %35 arasında performans artışı olacak. İkinci büyük gelişme ise boyut tarafında. Yeni nesil işlemciler boyut olarak önceki işlemcilere göre daha küçük olduğu için, cihazlarda yer tasarrufu da sağlanacak. Bu da akıllı telefonlara yeni özelliklerin eklenebilecek olmasının mesajını bizlere veriyor.

snapdragon 835 islemci

Yeni işlemcilerin hayatımıza girmesi ile birlikte artık Windows 10’da win32 dosyalarını kolayca açabileceğiz. Bu da bizim için önemli bir sorundu aslında. Güncelleme ile giderilebilir miydi ? Belki evet. Ancak rant sağlamak adına bu gibi güncellemeler her zaman sonradan getiriliyor. Yani önümüzdeki günlerde Snapdragon 835 işlemcilerini fazlası ile görebiliriz.

Qualcomm SnapDragon 835 islemci

Artık Çok Daha Hızlı Şarj Olacak

Hızlı şarj teknolojilerinin hayatımıza girmesi ile bazı şeyler de değişmeye başladı. Fakat bu henüz hiç bir şey. Quick Charge 4.0 desteği ile birlikte Snapdragon 820 işlemcilerine nazaran %25 daha hızlı şarj olabildiği gibi, daha küçük işlemci ile telefonda çok daha fazla avantaj elde edilebilecek. Yani alan arttıkça, daha geniş bataryalara da yer açılmış olacak.

Qualcomm, Snapdragon 835 işlemcilerin içerisine üç milyardan fazla transistör sığdırabilmiş. Bakalım ilerleyen günlerde yeni işlemciyi kullanacak olan firmalar da yavaş yavaş kendisini belli etmeye başlayacak. Daha net detayları yeni cihazlar ile birlikte görebileceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler