Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft’un Işık Hızında Canlı Yayın Platformu:Mixer

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft geçtiğimiz aylarda Beam isminde bir canlı yayın platformu duyurmuştu.Alınan bir karar ile platformun adının Mixer olacağını açıkladılar.Dünya genelinde ismini duyurmak istediklerini belirten Microsoft Mixer yöneticisi, bunu Beam ismiyle gerçekleştirmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Mixer, Youtube ve Twitch‘e çok ciddi bir çalım atabilir.Çoklu yayın yapma özelliği,FTL yani Işıktan Daha Hızlı Teknolojisi,Akıllı telefonlardan oyun yayını yapabilme özellikleri bu konuda büyük rol oynuyor.

Ayrıca Microsoft 11 Haziran’da gerçekleştireceği XBOX E3 etkinliğini Mixer üzerinden canlı aktaracak.

Işıktan Daha Hızlı Teknolojisi

Başlıksız 1 3

İnternet üzerinde çok yaygın şekilde kullanılan canlı yayın platformları bulunuyor, bu platformların başında Twitch,YouTube gibi platformlar ileri gelen isimlerden.İnternetten bir canlı yayın izlerken gecikme olduğunu fark edebilirsiniz.

Ancak Microsoft‘un Mixer ile iddiası diğer platformların 10-20 saniyelik gecikme ile yayın yapma imkanı sağlarken, Mixer bir saniyeden daha az bir zamanda yayın yapabilme imkanı sağlayabileceği.Teknoloji devi Microsoft, “Yayıncılar ve izleyiciler birlikte hemen hemen aynı odada gibi olacak.” iddiasıda bulunuyor.

Çoklu Yayın Özelliği

4

4 Farklı yayıncı, ekranı 4 parça şeklinde paylaşarak ortak tek bir yayın yapabiliyor.PC kullanıcılarıyla birlikte Xbox Insiders programının üyeleri de bu imkandan yararlanabilecek.

Mobil Oyun Yayını

Başlıksız 1 4

Android ve iOS platformlar için bulunan Mixer Create uygulaması üzerinden mobil bir cihazdan ekranını canlı olarak paylaşabilecek.Bu özellik neredeyse bir devrim niteliğinde.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler