Pazar, Mayıs 5, 2024

Minecraft: Dungeons Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun dünyasının efsaneleri listesi yapılsaydı; şüphesiz ki Minecraft bu listede yer alırdı. Milyonlarca oyuncu tarafından hâlâ aktif bir şekilde oynanan bu yapım, yeni bir oyunla karşımıza çıktı. Bu yeni aksiyon-macera oyununda; ilk oyunda olduğu gibi özgürlüğün dibine vuracak, ufkumuzun uçsuz bucaksız genişliklerinde kaybolacağız. Yeni oyunun adı da Minecraft: Dungeons olacak!

Zindanları Keşfet, Köylüleri Kurtar

2009 yılında piyasaya çıktığında adından çok da bahsedilmeyen Minecraft oyunu, 2011 yılında ünlü YouTube yayıncısı PewDiePie’ın çektiği video sayesinde büyük bir hızla popülerleşmeye başladı. 

Bu gelişmeden en fazla bir sene sonra; Minecraft dünyanın her yerine yayılmış, her yaştan milyonlarca oyuncunun deliler gibi oynadığı bir video oyunu haline gelmişti. 

Java ile yazılan bu yapım, zamanla minik oyuncuların favorisi olmuştu. Hâlâ da böyle devam ediyor diyebiliriz.

Mojang tarafından geliştirilen oyun, zamanla hemen her platformda oynanabilir hale getirildi. Özellikle 2011 yılında mobil cihazlar için tekrar hazırlandıktan sonra, oyunun şöhretinin önüne geçilemez oldu.

2009 yılından bu yana oyuna pek çok yenilik getirildi. Başta sadece küp bloklar dizilerek yapılar inşa ettiğimiz oyun; multiplayer desteğinin gelmesi ile birlikte çok farklı yönlere doğru seyretti. Yeni gelen silahlar, ögeler ve craft sistemleri; oyunu boş bir yapı inşa etme zımbırtısından öteye taşıdı. 

Minecraft Dungeons Geliyor İÇERİKKK

İşte bu başarılı yapımın geliştiricisinden, ikinci bir oyun geliyor. İsmi de tam olarak Minecraft: Dungeons !

Kısa bir video ile gösterilen Minecraft: Dungeons; daha çok keşfetme ve maceralara atılma üzerine kurulu olacak. 

Videodan anladığımız kadarıyla oyunda farklı sınıflarda karakterleri kontrol edebileceğiz. Zindanlarda ister tek kişi, ister 4 kişiye kadar ulaşan arkadaş gruplarımızla geçireceğimiz maceralar, Minecraft evrenini daha aksiyonlu bir hale sokacağa benziyor.

Öte yandan Minecraft: Dungeons oyununda, klasik dungeon crawler oyunlarından esinlenildiği görülüyor. 

2019 yılında PC platformu için piyasaya çıkacak olan Minecraft: Dungeons için Mojang‘ın paylaştığı tanıtım yazısında şu ifadelere yer verilmiş:

Zindanları tek başınıza ya da dört oyuncuya kadar arkadaşlarınızla birlikte keşfedin. Aksiyon ve hazine dolu çeşitli seviyelerde destansı bir görev için, köylüleri kurtarmak ve şeytani Arch-Illager’ı yenmek için savaşın. Yeni ve kötü çeteleri yenmenize yardımcı olacak yeni silahları ve eşyaları keşfedin. Kanyonlar, bataklıklar ve tabii ki madenlerde savaşın ya da kaçın. Yeteri kadar cesur olan her bir maceracının bu bloklu ve güzel dünyayı keşfetmek için hazırlıklı gelmesi gerekecek. Öyleyse hadi, hazırlanın. 

Merak edenler için; Minecraft: Dungeons hakkında yayınlanan kısa tanıtım videosunu da aşağı bırakıyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler