Salı, Mart 19, 2024

Minecraft’a Yeni Gelecek Ray Tracing Özelliği

Paylaş

silkroad gaminggentr

Minecraft, Nvidia RTX serisinden ekran kartı kullanan kişiler için gerçek zamanlı ray tracing (ışın izleme teknolojisi) getirmek üzere. Nvidia ve Microsoft bu sabah Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Gamescom fuarında duyurusunu yaptı. Tüm PC Minecraft oyuncularına ortak bir güncelleme ile ray tracing teknolojisi gelecek.

Yeni Gelecek Güncelleme: Işın İzleme Teknolojisi

Minecraft’ın direktörlerinden Saxs Persson “GeForge RTX, Minecraft dünyasına yepyeni bir his verecek. Örneğin normal Minecraft’da bir altın blok sadece sarı görünüyor ancak ray tracing (ışın izleme) açıkken yansımayı görebiliyorsunuz.” dedi. Buradan anladığımız üzere normalde Shader Pack (gölgelendirme) kullanarak yaptığımız şeyi belki de ondan daha iyisini RTX kullanıcıları herhangi bir eklenti olmadan kullanabilecekler.

Microsoft ve Nvidia, “Yol İzleme” olarak bilinen bir çeşit ışın izleme tekniği kullandıklarını söyledi. “Yol izleme, ışığın bir sahne boyunca nasıl taşındığını simüle eder. Geleneksel olarak rasterleştirilmiş veya hibrit renderleyiciler kullanılarak ayrı ayrı uygulanan birçok farklı efekt tipi için aydınlatma hesaplamaları için birleşik bir model sunuyor ”dedi.

Işın izleme teknolojisi sayesinde, güneşten gelen ışığın gerçekçiliği, daha gerçekçi gölgeler ve su gibi şeffaf yüzeylerin ışık kırılma ve yansıma efekti ile daha gerçekçi görüneceği ve güzel bir görünüm yakalayacağını söyleyebiliriz. Microsoft ve Nvidia, henüz bu gelecek güncellemenin kesin tarihini açıklamadı fakat RTX serisinden ekran kartı kullanan herkes bu güncellemeden kesin olarak yararlanabilecekler.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler