Cuma, Nisan 26, 2024

MSI B360M Mortar Titanium Anakart İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba PC Hocası takipçileri. Birbirinden farklı donanım ve bileşenleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün hocanın masasında MSI B360M Mortar Titanium anakart incelemesi gerçekleşecek. 

Orta sınıf anakart serilerinin beyaz gelinciği bu model, performans ve teknik alanlarda bizlere neler sunacak gelin hep birlikte inceleyelim.

Sade, güçlü.

MSI B360M Mortar Titanium, MSI’ın beyaz renkli güçlü donanım serisi adı altında tasarlanmış şık bir anakart. Tamamen beyaz ve sade hazırlanmış PCB, üst düzey dayanıklılık sağlayan askeri malzemeler ile güçlendirilerek çekici ve bir o kadar da güven veren bir görünüm oluşturmuş. Tasarım kısmında ilk dikkat çeken şeyin kuzey ve güney köprülerindeki soğutma blokları olduğunu görüyoruz. Bloklar pasif soğutma sağlayarak anakartın performansını arttırmaya yardımcı oluyor. Aynı şekilde blokların üzerine Arsenal Gaming ve Mortar Titanium ibareleri işlenmiş.

msi b360 mortar titanium 1

Öte yandan yüksek askeri sınıf parçalar da anakart üzerinde dikkat çeken diğer noktalardan. Yüksek kaliteli kondansatörlere ek olarak, bellek slotları ve genişleme yuvalarında ekstra güçlendirilmiş çelik braketler kullanılmış. Son dönemde üretilen ekran kartlarının ağırlığı ele aldığında oldukça faydalı olan güçlendirilmiş braket sistemlerinin RAM kanallarında da kullanılması, kullanıcılar için bir artı niteliğinde. Her ne kadar RAM’ler ağır olmasalar da montaj ya da sarsıntı durumlarında esneme yapabiliyorlar. 

msi b360 mortar titanium 10

Tasarım ile ilgili son detay anakartın sahip olduğu RGB aydınlatma. MSI’ın kendi Mystic Light yazılımı ile rahatlıkla kontrol edilebilen anakart aydınlatmaları, aynı zamanda sahip olduğu header ile harici RGB şeritlere de destek sunuyor. Üstelik sistemin sahip olduğu profiller ile bu şeritleri uyumlu olarak kullanabiliyorsunuz.

msi b360 mortar titanium 7

MSI B360M Mortar Titanium’un teknik detaylarına inecek olursak Intel işlemci ailesine destek sunan bir yapı ile karşılaşıyoruz. İsminden de belli olduğu üzere Intel’in B360 çipsetini kullanan anakart, yine Intel ailesinden tanıdığımız LGA 1151 soket yapısı ile geliyor. Buradaki LGA 1151 soket yapısının v2, yani yenilenmiş soket yapısı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Dolayısıyla anakartın destek verdiği işlemciler, 8. nesil ile sınırlı.

msi b360 mortar titanium 6

Anakart, RAM slotu tarafında 4 adet DDR4 yuvaya sahip. Yuvaların her biri en fazla 2666MHz frekans hızında çalışıyor. Toplam bellek miktarına baktığımızda ise 64 GB’lık geniş bir alan ile karşılaşıyoruz. 16 GB’ın bile tam olarak yaygınlaşmadığı şu dönemde 64 GB’lık RAM desteği fazlasıyla yeter durumda. Ancak frekans bazında 3200 MHz desteği görmek isterdik zira fazla MHz fazla performansa denk.

msi b360 mortar titanium 9

MSI B360M Mortar Titanium’un sunduğu depolama desteklerinde ise yeterli ve güncel kapasite görüyoruz. Bu alanda ilk olarak Intel Optane destekli M.2 SSD yuvaları dikkat çekiyor. Anakart üzerinde 2 adet olan bu M.2 yuvaları istendiği taktirde RAID 0 düzeninde kullanılabiliyor. Diğer taraftan anakartın SATA6 desteği de 4 yuva ile sunulmuş. Tabii ki bu yuvaları da kullanarak SSD kullanabiliyorsunuz.

msi b360 mortar titanium 2

Anakartın genişleme yuvalarında ise 2 adet PCI-Express yuvası görünüyor. Yuvalardan güçlendirilmiş ve ekran kartı için uygun olanı x16 modunda, diğer yuva ise x4 modunda çalışıyor. Grafik çıkışlarında ise birer adet DVI, HDMI ve DisplayPort yuvaları görüyoruz. Bu çıkışlar sırasıyla Full HD/30Hz – 4K/30Hz – 4K/60Hz görüntü sunabiliyor. Tabii ki bu yuvaları ekran kartı yerine Intel Graphics tercih edecekseniz kullanabilirsiniz. 

msi b360 mortar titanium 5

Öte yandan B360 Mortar Titanium ses ve internet bağlantılarında da güçlü çözümlerle geliyor. Ses tarafında HD özellikli Realtek ALC892 Codec kullanan anakart, 7.1 kanal ses sunabiliyor. Ses desteği aynı zamanda AudioBoost ile güçlendirilerek yüksek kalitede pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. Bağlantı kanadında ise Intel’in I219-V Gigabit LAN kontrolcüsünü kullanan anakart, yüksek hızda bağlantı desteği sağlıyor. 

msi b360 mortar titanium 4

Anakartın giriş ve çıkışlarına baktığımızda ise 4 adet USB 2.0, birer adet USB 3.1 Type-A ve Type-C, HD ses konektörleri ve optik ses çıkışı görüyoruz. Son olarak anakartın kullandığı form faktörü micro-ATX

Hocanın yorumu

MSI B360M Mortar Titanium anakartın incelemesini tamamladık ve anakartın bizlere sunduğu özelliklere değindik. Gerek şık yapısı gerek sunduğu güncel donanım desteği ve yüksek dayanıklılık içeren performansı ile anakart, orta sınıf anakartlar içerisinde tercih edilebilir modellerin başında geliyor. Bu açından Intel tabanlı yeni bir sistem kuracaksanız, anakart tarafında MSI B360M Mortar Titanium’u tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ürünün satış fiyatına değinecek olursak da çeşitli e-ticaret sitelerinde 560 Türk lirası civarında satıldığını belirtebiliriz.

msi b360 mortar titanium 8

Evet hocalar bir inceleme yazısının daha sonuna geldik. Bu inceleme yazımızda sizlere MSI B360M Mortar Titanium anakarttan bahsettik. Anakartın video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, ürün hakkındaki yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Ödüller

pch tavsiye eder odul png

MSI B360M Mortar Titanium Anakart İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler