Cumartesi, Nisan 27, 2024

NASA’dan Mars’ta buz kütlesi müjdesi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bugün yaptığı resmi açıklama ile birlikte Mars‘ta büyük bir buz kütlesi tespit edildiğini açıkladı. Bunun üzerine ortalık karıştığı gibi, “Mars’ta su bulundu” iddiaları da gerçeğe dönüşmüş oldu.

Mars’a Koloniler resmileşiyor

Hali hazırda dünyanın çivisi çıkmışken, Mars‘a da giderek orayı da karıştırmak istiyoruz. Hayaller hayatlar gerçeğe dönüşürken, Elon Musk‘un yaptığı açıklamalar Mars’a seyahati gerçek kılmıştı. Şimdi ise Austin kentinden Texas Üniversitesi’ndeki bilim adamları Mars Yörüngelerini kullanarak büyük bir buzul yatağı keşfedildi.

nasada-buz-kutlesi-2
Şimdi Mars’ı nasıl hayal ediyorsunuz ? Yuvarlak dünya gibi bir yer mi ? Şöyle söyleyelim; Mars’ta bulunan buz tabakası tam 375 bin kilometre alanı kaplıyor. NASA‘nın Kaliforniya Eyaletinde bulunan Teknoloji Enstitüsü Jet Propulsion Laboratuvarı’nın internet sayfasında paylaşılan resmi açıklamada bu buz devinin çapının 3 bin 300 kilometreyi bulduğu belirtildi.

nasada-buz-kutlesi
Keşif aslında yıllardır yapıldığı gibi rutine bağlı şekilde ilerliyordu. Uzay aracının radarı ile gerçekleştirilen çalışma sayesinde gelecekte olan su kaynaklarının belirginleşmesi için önemli bir adım atılmış oldu.

nasada-buz-kutlesi-4

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler