Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ne Paragöz Çıktın Arkadaş: YouTube 4K Video Seçeneğini Ücretli Yapacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’a ait video platformu YouTube, Premium isimli abonelik sistemini tanıttığı günden beri kullanıcıların YouTube Premium’a geçmesi için agresif politikalar izliyordur ve şimdi ise bu politikalara yeni bir tanesi ekledi; 4K video kalitesine artık Premium kullanıcılar erişebilecek.

Reklamsız deneyim, arkaplanda oynatma ve videoları indirme gibi özelliklere sahip olan YouTube Premium’a geçiş yapmayı sağlamak için ücretsiz kullanımda reklam sayılarını arttıran şirket kullanıcıların Premium’a geçmesi için yeni bir yol izliyor ve 4K görüntü kalitesini sadece Premium kullanıcılar sunuyor.

youtube 4k video kalitesi premium pch
Ne Paragöz Çıktın Arkadaş: YouTube 4K Video Seçeneğini Ücretli Yapacak! 2

@sondesix isimli Twitter kullanıcısı hesabından yaptığı paylaşımda 12 adede kadar reklam özelliğini test eden şirketin şimdi ise Premium olmayan kullanıcıların 4K video çözünürlüğüne olan erişimini kısıtlamaya çalıştığını belirtti. Yukarıdaki görsel yakın zamanda tüm ücretsiz YouTube kullanıcıları tarafından görüntülenecek ve 2160p çözünürlük kalitesinin altında Premium ibaresi alacak böylelikle kullanıcıların Premium alması sağlanacak.

Mevzubahis ekran görüntüsü Reddit kullanıcılarının da dikkatini çekti ve platformdaki /r/youtube/ subredditinde de “Artık YouTube Premium olmadan 4K video izleyemiyor musunuz?” ve “2160p çözünürlük YouTube’da artık Premium özelliği” gibi başlıklar açılmaya başlandı.

Şu anda özellik test aşamasında çünkü AdBlock eklentisi aracılığıyla kullanıcılar tarafından yapılan testlerde 2160p görüntü kalitesinin rahatlıkla kullanıldığı belirtiliyor. Şirket şu anda 2160p görüntü kalitesini YouTube Premium aboneliğine özel kılma yolunda geliştirmeler yapıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler