Pazar, Nisan 28, 2024

YouTube Arama Sayfasındaki Yeni Özelliğini Duyurdu: Hastalık Araştıranlar için Harika Özellik!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’a ait video paylaşım platformu YouTube, sağlık konusunda yapılan aramalar için Arama Sonuçları kısmını güncelledi ve “Kişisel Hikayeler” başlıklı yeni bir alan ekledi. Diyelim ki “kanser” hakkında bir araştırma yapıyorsunuz ve diğer normal videoların haricinde karşınıza en çok kişisel hikayeler çıkıyor olacak.

Bu yeni eklenen alan ile birlikte bu hastalığı geçirmiş ya da bu hastalığa yakalanmış insanların tedavi süreçlerini nasıl atlattıklarını ya da neler yaşadığını doğrudan öğrenebilecek ve daha iyi bir bilgi edinmiş olacaksınız.

youtube sağlik arama
YouTube Arama Sayfasındaki Yeni Özelliğini Duyurdu: Hastalık Araştıranlar için Harika Özellik! 2

Yeni özellik ile birlikte aslında hiç tanımadığınız insanlar ile videolar aracılığıyla dertleşiyor olacaksınız çünkü özelliğin amacı ‘Bu hastalıkla nasıl yaşarım?’, ‘Diğer insanlar bununla nasıl yaşadı?’, ‘Hastalığım iyileşir mi?’, ‘Sevdiklerime bu konularda nasıl destek olabilirim?’ gibi sorulara ilgili hastalıkla ilgili yaşanmışlıkları olan insanların videoları ile cevap alacaksınız.

YouTube tarafından yapılan açıklamalara göre ‘Kişisel Hikâyeler’ kısmı şu anda yalnızca kanser, ansksiyete ve depresyon gibi konular hakkında videolar gösterecek ve tabi ki pilot bölge olarak ABD’de kullanılabilecek. İlerleyen zamanlarda özelliğin daha fazla ülkede kullanıma sunulması ve kategorilerin genişlemesi bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler