Perşembe, Nisan 25, 2024

Netflix’ten Osmanlı Dizisi Geliyor: Ottoman Rising

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak Ottoman Rising isimli bir dizi yapacağını açıkladı. Ottoman Rising dizisi altı tane bölümden oluşacak ve bu dizi mini dizi diye nitelendiriliyor.

Netflix, ülkemizde iki yıl gibi bir süredir faaliyet gösteriyor. Orijinal içerikleri ile sevenleri her geçen gün artıyor. Netflix bu sefer Osmanlı dönemini konu alacak bir mini dizi çıkaracağı hakkında konuşuluyordu. Bu konu Netflix tarafından resmen onaylandı.

Toplamda altı bölümden oluşacak olan Netflix dizisi Fatih Sultan Mehmet‘in hayatını konu alacak. Hem belgesel hem de kurgusal sahneler içerecek olan Ottoman Rising dizisi; II. Mehmet’in 13 yaşında tahta geçmesinden İstanbul’u fethine uzanan inanılmaz hikayesini anlatacak. Dizinin yapımcılığını STX Entertainment ve Karga Seven Pictures üstlenirken dizinin çekimlerine 2019 yılında başlayacaklarını belirttiler.

ottoman rising dizisi nedir netflixin yeni dizisi osmanli yukseliyor

Ottoman Rising dizisi yayın hakları sadece Netflix’te değil STX Entertainment şirketinde de bulunuyor. Dizi sadece Türkiye’ye özel değil Asya, Avrupa ve Amerika‘da da yayına girecek. Dizinin herkes tarafından çok büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler