Cuma, Mart 29, 2024

Nintendo Switch, Neredeyse 20 Milyon Adet Satıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Platform oyunları denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Nintendo‘nun son oyun konsolu Nintendo Switch, başarılı bir grafik çiziyor. Özellikle Wii U fiyaskosundan sonra konsol dünyasına yeniden başarılı bir şekilde giren şirket, son oyun konsolları Nintendo Switch‘i neredeyse 20 Milyon adet satış rakamına ulaştırmayı başardı. Görünüşe göre Nintendo‘cular dışında, diğer oyun severler de Switch‘e büyük bir ilgi duymakta. 

Yabana Atılacak Cihaz Değil

Kısa bir süre önce; Nintendo Switch‘in ülkemize de gireceğinden ve satış fiyatının ne olacağından bahsetmiştik. Cihaz zaten bazı satıcılar tarafından ülkemizde satılıyordu. Fakat yakın zamanda resmi olarak ülkemize girecek ve direkt olarak Nintendo‘nun anlaşmış olduğu resmi bir şirketten destek alabileceğiz. 

Ülkemize girişi de yakın olan oyun konsolu, görünen o ki yurt dışında fazlasıyla başarı elde etmiş durumda. Tarihinin en başarılı konsolu olan Wii’den sonraki bu başarı, şirketin hasret kaldığı bir başarıydı diyebiliriz. 

Düşük satış rakamlarına rağmen ürün geliştirmeye devam eden ve bunu müşteri potansiyeli olarak gördüğü her ülkeye pazarlamayı sürdüren şirket, uzun zamandır bir buhran içerisindeydi.

Nintendo Switch İçin Belirlenen Türkiye Satış Fiyatı Netleşti İÇERİK

Wii’deki başarısını yakalamaya çalışan şirket, Wii U adında bir oyun konsolu geliştirmişti ki; çıkarıldığı dönem itibariyle maalesef çok az satabilmişti.

Aslına bakarsanız Wii U; yedinci jenerasyon oyun konsollarına yani Playstation 3 ve Xbox 360’a yakın donanımlara sahipti. Fakat çıktığı dönemde zaten çoğu oyuncu PS3’ten ve Xbox360’tan sıkılmıştı. Kısa bir süre sonra sekizinci nesil konsolların piyasaya çıkmasıyla da, Wii U iyice dibe gömülmüştü.

Açıklanan raporlara göre Nintendo şirketi, son çıkardığı Nintendo Switch oyun konsolunu 19.67 milyon adet satmış durumda. Buradan da anlıyoruz ki; oyuncular, Switch sahibi olmaya hevesli görünüyor. 

Nintendo şirketi, 2019 yılının Mart ayında bitecek mali yılının sonunda 20 milyon adet Nintendo Switch satacaklarını öngörüyor. 

Bu satış rakamlarına ulaşılmasının en büyük etkenini, exclusive oyunlar olan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey ve Mario Kart 8 Deluxe olarak gösterebiliriz.

Yılın sonuna doğru çıkması planlanan Super Smash Bros. Ultimate ve Pokémon: Let’s Go oyunlarının çıkışıyla birlikte, satış hızının artacağı tahmin ediliyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler