Cuma, Nisan 26, 2024

Nintendo Switch’e Android İşletim Sistemi Geliştirdiler

Paylaş

silkroad gaminggentr

XDA Geliştiricileri kendilerine has Android’li Nintendo Switch geliştirdiler. Geliştirdikleri Android’i birkaç gün önce herkese açık olarak yayımladılar. LineageOS 15.1 adlı sistem Android 8.1 kullanıyor.

Hala birçok sorunu olan sistem bataryadan tutunda, otomatik dönme, takılmalar ve hassas dokunmatik ekrana kadar birçok konuda sorunlu. Fakat her şeye rağmen Android ve çalışıyor. İnternette gezinebilir ve İstediğiniz Android oyunu oynayabileceğiniz kolu kendinden olan bir tablet. Mantıken de düşündüğünüz zaman sağ ve soluna ikiz kol bağlanmış ufak bir tabletden farksız.

Nintendo Switch Android

NVIDIA Shield TV ile de uyumlu olan işletim sistemi bundan destek alarak Portal, Half-life 2, ve Borderlands gibi oyunları da Play Store’dan satın alarak oynayabilirsiniz.

Sözlerimizi hatırlatmakta fayda var bu Nintendo’nun Switch için yapmış veya desteklemiş olduğu bir işletim sistemi değil. Geliştiriciler tarafından yapılmış ve sinirinizi bozacak açıkları olan bir sistem. Tüm bunlara tamam deseniz bile yapamayabilirsiniz çünkü bütün Nintendo Switch’ler bunu desteklemiyor. Cihazınız ile Hekate tool’a girebiliyorsanız bu Android’i kurabilirsiniz. Sizi bu karardan vazgeçirebilecek bir diğer etken ise oynadığınız Nintendo oyunlarına veda edebilme riskiniz olabilir. Söylediklerine göre genede çalışıyormuş fakat Nintendo tarafından desteklenmedikçe tavsiye etmiyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler