Cuma, Nisan 26, 2024

İlk Bakış – Nokia 8

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia yılın ilk çeyreğinde yeniden doğmasıyla beraber Nokia 3Nokia 5 ve Nokia 7‘yi tanıtmıştı. Nokia X gibi bir faciadan sonra Nokia’nın yeni Android denemeleri olan bu cihazlar kullanıcıları tarafından ilgiyle karşılandı. Özellik bakımından güçlü, tasarım yönünden muhteşem olan bu telefonlar tam bir fiyat performans ürünü. Fakat Nokia’nın amiral gemisi Nokia 8, özellikleri ile adeta “yanıyor”. Gelin, sizlerle yeni serimizde Nokia 8’e bir göz atalım.

Yeni Nokia 8 Neler Sunuyor ?

nokia 8 4

Yeniden doğan Nokia‘nın amiral gemisi cihazı Nokia 8, tavsiye edilen satış fiyatı olarak 599€ gibi bir fiyata sahip. Ülkemizde ise 3000₺ bandında satılmakta. Bu fiyatına göre özellikleri fena değil, fakat buna asıl kararı verecek olanlar sizlersiniz.

Telefon 2.5 GHz hızında 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 ile gelmekte. Benchmark testlerinde oldukça iyi işler çıkartan işlemcinin, bu cihazda Adreno 540 grafik birimi ile “yağ gibi” akıcı görüntüler sunması bekleniyor.

Günümüz yeni amiral gemilerinin telefonlarının aksine bu cihaz 18:9 ekran/boy oranına sahip değil. Ekran/kasa oranı ise %69.44 olduğu için, çerçevesiz de diyemeyiz. “Sınırlı” bir ekranı bulunan cihaz 2560X1440 2K çözünürlüğünde 5.3 inç boyutunda bir ekran ile geliyor.

4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza sunan cihaz ayrıca 256 GB’a kadar hafıza kartı desteği sunmakta.

Eksilerinden birisi değiştirilemeyen bir bataryaya sahip olması. Eksi sayılabilecek bir yönü de 3090 mAh batarya. Telefonun henüz satışı olmadığı için, testlerde nasıl bir sonuç çıkaracak bilmiyoruz.

13+13 MP çift kamera ile gelen cihaz geniş açılı çekim yapmaya da imkan sunuyor. 4K video kaydı desteği de sunan kameranın özellikleri ise oldukça güzel, gerçekleri testlerde göreceğiz. Ön kamerasının da 13 MP olduğunu belirtelim.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Nokia 8 fiyatına değer mi?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler