Cuma, Nisan 26, 2024

Nokia 8.3 5G tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia düzenlediği etkinlikte cep telefonu piyasasının en uygun fiyatlı 5G destekleyen cihazını duyurdu. Sektörde yeniden söz sahibi olmak isteyen Nokia yeni cihazıyla hazır gibi görünüyor. Cihazın özelliklerine yakından bakalım.

gsmarena 004

İlk olarak ekrandan söz etmek gerekirse bizi ön tarafta 6.81 inçlik bir ekran karşılıyor. Bu ekranın içerisinde de cihazın ön kamerası yer alıyor. Ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip.

Nokia 8.3 5G gücünü Snapdragon’un yeni işlemcisi Snapdragon 765G‘den alan cihaz 6GB Ram (8 GB) ve 64 GB Dahili depolama (128GB) seçenekleriyle kullanıcılarla buluşuyor. Temel özelliklerine baktığımızda oldukça başarılı gözüken cihazın kameraları da bu görüşü destekliyor.

Öyle ki ön tarafta bizi ekran içerisinde 24 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera karşılıyor. Cihazın arka tarafında da 4 adet kamera yer alıyor. Sırasıyla detaylı bakmak gerekirse ana kamera 64 Megapiksel çözünürlüğünde ve bu ana kameraya bir geniş açı kamerası, makro kamera ve derinlik algılayıcısı eşlik ediyor.

Nokia 8.3 5G lead

Nokia 8.3’de ZEISS marka lensler yer alıyor. Kaliteli lensler üreten firmanın bu cihazdaki kamera kurgusu da oldukça başarılı.

Cihazın bataryasına baktığımızda bizi 4500 mAh büyüklüğünde bir batarya karşılıyor. Düzenlenen etkinlikte cihazın hızlı şarj detaylarına maalesef yer verilmedi. Son olarak fiyata değinmek gerekirse kutudan Android 10 ile çıkacak olan cihaz 599 Euro fiyat etiketiyle raflarda yer alacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler