Perşembe, Nisan 18, 2024

Nokia’nın İlk Çentiksiz Telefonu Olan Nokia X71 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia tarafından piyasaya sürülen ilk çentiksiz telefon modeli olacak olan X71 tanıtıldı. Tıpkı Samsung Galaxy S10 ailesindeki gibi delikli ekranla gelecek olan Nokia X71, fiyatıyla da kullanıcıları memnun edecek.

HMD Global tarafından Nokia markasının adı altında satışa sunulacak X71 model isimli telefonun ekranın sol üst köşesinde delik bulunuyor. Bu deliğin içersinde ise tek kamera bulunuyor. Alt çerçevelerin daha da azaltıldığı bu modelin ön tarafı oldukça şık duruyor.

Nokianın İlk Çentiksiz Telefonu Olan Nokia X71 Tanıtıldı 2 PCH

Nokia X71 Telefonun Teknik Özellikleri

6.3 inç boyutunda 2316 x 1080 çözünürlüklü Full HD+ 19.3:9 formatında delikli ekrana sahip olan telefonda Qualcomm tarafından 14 nm fabrikasyon sürecinde üretilen 8 çekirdekli Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setinin içerisinde Adreno 512 grafik birimi bulunuyor. 6 GB belleğe ve 128 GB depolama alanına sahip olacak olan telefon kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemiyle çıkacak. Depolama alanı yetersiz gelirse cihaza 256 GB’a kadar hafıza kartı takılabiliyor.

Cihazın arka tarafında 48 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip birinci kamera, 8 MP çözünürlüğüne sahip ikinci kamera ve 5 MP çözünürlükte f/2.4 diyafram açıklığına sahip üçüncü kamera bulunuyor. Ayrıca arka tarafta kameraların alt tarafında parmak izi okuyucu bulunuyor. Cihazın ön kamerası ise 16 MP çözünürlüğe sahip.

3500 mAh bataryaya sahip olan telefon Type-C portudan kutudan çıkan şarj aletiyle 18 Watt gücünde şarj olabiliyor. Ayrıca cihazda Bluetooth 5.0 ve çift VoLTE 4G anteni bulunuyor.

Nokianın İlk Çentiksiz Telefonu Olan Nokia X71 Tanıtıldı 3 PCH

Nokia X71 Telefonun Fiyatı

Daha global lansmanı yapılmamış olan telefon 10 Nisan’dan itibaren Tayland’da vergiler dahil edilmeden ₺2155 ($388) fiyatla satışa sunulacak. Global lansmanın ne zaman yapılacağı ve Türkiye’de hangi fiyatla satılacağı henüz belli değil.

Peki ya siz Nokia X71 model telefonun özelliklerini beğendiğiz mi? Fikirlerinizi yorumlarda belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler