Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Nvidia G-Sync, Her Ekran Kartında Çalışmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz CES 2019 fuarında Nvidia, Adaptive-Sycn monitörlerde G-Sync desteğini sunacağını belirtmişti. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre bu destekle çalışacak Nvidia G-Sync her ekran kartında çalışmayacak.

Nvidia, kendi G-Sync teknolojisini her ne kadar ekran kartları ile uyumlu olarak destekliyor olsa da, birçok kullanıcı bu teknolojiden yararlanamıyordu. Nvidia’nın G-Sync için ekran üreticilerinden istediği ücret, haliyle ekran fiyatlarına da yansıyor ve kullanıcılar bu monitörleri kolay kolay satın alamıyordu

CES 2019 fuarında bu noktada güzel bir adım atan Nvidia, artık Adaptive-Sycn desteği sunan monitörlere ücretsiz G-Sync desteği getireceğini duyurmuştu. Belirli monitörlerde çalışacak olan bu G-Sync sistemi her ne kadar monitör bazında kafa karışıklığı yaratsa da, kullanıcılar ekran kartı uyumu noktasında da bir cevap arayışındaydı. Nvidia, bu sorulara da gerekli cevabı vermiş durumda.

nvidia g sync her ekran kartında çalışmayacak 1

Nvidia destek forumunda ortaya çıkan bilgilere göre Adaptive-Sycn üzerinden alınacak G-Sync desteği yalnızca Turing, Volta ve Pascal mimarili ekran kartları üzerinde çalışacak. Maxwell ve daha alt mimarilere sahip ekran kartlarında ise bu destek ne yazık ki sunulmayacak

Bu haber doğal olarak 900 serisi ve daha eski kartlara sahip kullanıcıları üzmüş durumda. Üstelik GTX 980 Ti gibi güçlü bir ekran kartının bile bu teknolojiden yararlanamıyor olması, Nvidia’nın Adaptive-Sync / G-Sync teknolojisini kullanmak isteyenlerin RTX serisine yönelmesini umduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla bu teknolojiden yararlanamayacak ekran kartı sahipleri, orijinal G-Sync destekli monitörlere yönelmek zorunda.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler