Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Nvidia GTX 1070 Ti ile Neyi Amaçlıyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Selamlar hocalar nasılsınız ? Bugün Nvidia beklenen bombayı patlatarak GTX 1070 Ti ekran kartını duyurdu. Hatırlarsanız Türkiye’de ilk defa bir ay önce haberini yapmış ve sizlerle geleceğini paylaşmıştık. Yanılmadığımız ve bir kez daha sizlere doğruyu ilettiğimiz için mutluyuz. Ancak şimdi piyasada şöyle bir soru var; Nvidia GTX 1070 Ti ekran kartı ile neyi amaçlıyor ? Gelin tüm detaylara yakından bakalım.

Evet Doğru, O Ara Bir Kart!

Sosyal Medya üzerinde Nvidia GTX 1070 Ti paylaşıldıktan sonra herkes “vay arkadaş nasıl oluyor, biz daha üst bir kart bekliyorduk. Bu kart neyi amaçlıyor, ara bir kart değil mi ?” gibi pek çok yorum yapıldı. Kullanıcılar her ne kadar 1070 Ti için bu sözleri sarf etseler de, bir bakıma haklılardı. Zira Nvidia bu ekran kartı ile birlikte bizlere GTX 1070’ten %25 daha fazla performans vaat ediyor.

Ancak şöyle önemli bir detay var; GTX 1070 ekran kartı şuanda yurt dışında 464 dolardan başlayan fiyatlar ile satılıyor. Ancak yeni çıkan GTX 1070 Ti ekran kartının satış fiyatına baktığımızda 449 dolardan resmi fiyatlandırması mevcut. Burada ne çıkıyor biliyor musunuz ? GTX 1070 kullanıcılarının gözü yaşlı olarak izliyor olması. Artık şans mı diyelim yoksa pazarlama stratejisi mi bilinmez ama aynı fiyattan daha uyguna, %25 daha fazla performans alabilmek mümkün.

gtx 1070 ti performans

GTX 1070 Ti Ekran Kartını Özel Yapan Ne ?

İlk olarak Nvidia Founders Edition modelini duyurduktan sonra, diğer üretici firmalar da kendi referans tasarımlarını tek tek paylaştı. Aslında bu olaylar 3-4 ay öncesine dayanıyor tabii ki. Şuanda 1 Kasım tarihine kadar ambargo süresi bulunduğu için, resmi ve net rakamlara 2 Kasım tarihinde PCH’nin incelemesi ile birlikte de görmüş olacaksınız.

Ancak GTX 1070 Ti ekran kartını özel yapan tek şeyin, daha uygun fiyata daha iyi performans alabilecek olmamız düşüncesi olduğunu söyleyebilirim. Zira buradaki teknik özelliklere baktığımız zaman tablo her şeyi bizlere özetliyor.

gtx 1070 ti fiyat

Hangi İş Ortakları GTX 1070 Ti Üretti ?

Ekran kartı satın alan son kullanıcılar tabii ki firma tercihlerini de kendi istekleri doğrultusunda yapıyorlar. Bu anlamda GTX 1070 Ti üreticileri ise kollarını çoktan sıvamış durumda. Aşağıdaki listeye detaylı olarak baktığımızda toplamda 11 firma yeni modele merhaba diyor.

GTX 1070 Ti Üreticileri:

* ASUS

* MSI

* EVGA

* Gainward

* Galax

* Gigabyte

* Innovision 3D

* Palit

* PNY

* ZOTAC

Nvidia GTX 1070 Ti Founders Edition ekran kartının güncel resimlerine ulaşmak isterseniz, aşağıdaki görselleri kullanabilirsiniz. Sormak istediğiniz herhangi bir soru var ise, aşağıdaki yorum bölümünden de bizlere ulaşabilirsiniz.

gtx 1070 ti resimler

gtx 1070 ti resimler 002

gtx 1070 ti resimler 003

gtx 1070 ti resimler 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Beklediğim bir karttı. Hatta ilk yaptığınızda haberi yok canım dedim kendi kendima ama doğruymuş. İlginç bir hamle oldu GTX 1070 Ti ile gerçekten hocam.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler