Cumartesi, Temmuz 27, 2024

NVIDIA RTX 40 Mobil GPU Serisi için Önemli Teknik Bilgiler Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA RTX 40 mobil serisi için kum saati işlemeye başladı. Bu yıl düzenlenecek CES kapsamında yeni neslin mobil serisinin de duyurulmasını bekliyoruz. Tanıtımın çok yaklaştığını düşünecek olursak, gelen sızıntıların sayısının da bir hayli arttığını söyleyebiliriz.

En son yeni seri için maks TGP değerleri ve saat hızları hakkında bilgiler sızdırıldı. Her zaman olduğu gibi resmi tanıtım yapılmadan, sızdırılan bu bilgilerin doğruluğunun kanıtlanamayacağını belirtelim. Hadi o zaman sızıntıya bir göz atalım.

NVIDIA RTX 40 Mobil Serisi için Saat Hızları ve Maks TGP Değerleri Nasıl Olacak?

NVIDIA RTX 40 mobil

Önce RTX 4090 Mobil Modelini Değerlendiriyoruz

Serinin en iyi modeli, amiral gemisi RTX 4090 mobil olacak. Bu modelin TGP konusunda da en yüksek değerleri veren GPU birimi olması bekleniyor. Sızıntıya göre serinin TGP değeri 175W olacak. Burada dynamic boost teknolojisi de etkili olacak. Söz konusu teknoloji sayesinde 150W + 25W şeklinde bir TGP değeri göreceğiz.

RTX 4090 mobil için söz edilen maksimum saat hızı ise 2.04 GHz seviyesinde. Bu da yeni ekran kartının, yeni mimariyle beraber çok daha iyi şeyler başaracağını gösteriyor. Temel saat hızı konusunda da 1.59 GHz değerini sunacağı söylenen amiral gemisi mobil ekran kartında, 16GB bellek mikarı karşımıza çıkacak.

RTX 4080 Mobil Neler Sunacak?

NVIDIA RTX 40 mobil serisinin güçlü modellerinden birisi de RTX 4080 olacak. Amiral gemisine yakın olan bu modelde de 150W + 25W TGP değerinin yani toplamda 175W’a kadar TGP değerinin olacağı gözüküyor.

Biraz daha yavaş olacak GPU birimi, 2.28 GHz maksimum saat hızı ve 1.86 GHz temel saat hızı sunacak. Bellek kısmında ise bir düşüş olacak ve 12 GB göreceğiz. En azından sızıntılarda söylenen bu.

NVIDIA RTX 40 mobil

RTX 4070 Mobil Neler Sunacak?

Artık yavaş yavaş, yeni seri için fiyat performans modellerine doğru gidiyoruz. NVIDIA RTX 40 mobil serisinde yer alacak RTX 4070, daha mütevazi bir ekran kartı olacak. 115W + 25W şeklinde 140W maksimum TGP değerine kadar çıkabileceği söylenen GPU birimi, 2.07 GHz temel saat hızı sunacak. Maksimum saat hızı ise 2.175 GHz seviyesinde kalacak.

Bellek miktarına gelince, bellek kısmında 8GB seviyesine kadar düşüş göreceğiz.

RTX 4060 ve RTX 4050 Mobil Neler Sunacak?

Bu iki model en geri planda kalan NVIDIA RTX 40 modelleri olacak. İki modelde de 140W maksimum TGP değeri bekleniyor. Ancak iki model için de saat hızları çok net değil. RTX 4060 mobil için 8 GB bellek ve RTX 4050 mobil için de 6 GB bellek beklentisi var.

Sızan bilgiler dışında yeni mobil seri için daha fazla bilgiyi Ocak ayının hemen başında almayı umuyoruz. CES ile beraber Nvidia bu konuda da bir çıkarma yapacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler