Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA, Sonunda Madenciliğe Karşı Önlemini Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, yeni mimariye sahip olan ekran kartlarıyla büyük oranda beğeni topladı ama yeni ekran kartlarına ulaşmak hiç kolay değil. Gerek yarı iletken çip üretiminde yaşanan sorunlar, gerekse de madenciler ciddi bir stok sorunu yaşanmasına neden oldu.

Özellikle kripto para madencileri, kartların önünde kuyruk oluyor desek yeridir. Stok bırakmıyorlar. Ay sonunda gelecek olan kart için de aynı durumun geçerli olması bekleniyordu. Yani madenciler NVIDIA RTX 3060 modeline de hücum edecek görüşü vardı. Neyse ki NVIDIA bu kez önlem alacağını duyurdu.

NVIDIA: “RTX 3060 Kartlar Oyuncular İçin”

Markanın yöneticilerinden biri konumunda olan Matt Wuebbling, duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada yeni kartların hash güçlerinin sınırlandırılacağından söz ediliyor. Yarısına kadar düşürülmüş olan hash gücü, RTX 3060 modelini madencilik için anlamsız kılacak.

Özellikle Ethereum madenciliğinin önüne geçecek olan bu adım sayesinde yeni ekran kartı oyunculara kalacak. Sonuçta verim alamayacakları bir kartı madenciler de neden alsın düşüncesi var.

Buna benzer hamleler gelmesini ve şu madencilik kaynaklı stok sorunlarının çözülmesini umut ediyoruz. Tabii ki kartın ikinci bir yüzü de yok değil.

NVIDIA

Sonuçta NVIDIA ürün satıyor. Sen almışsın ya da o almış fark etmez. Oyuncular için böyle bir adım atılıyor ama madencilerde unutulmuyor. Hatta marka buradan karlı çıkacak diyebiliriz. Çünkü madencilere özel olan CMP serisi geliyor.

Hemen özetleyim. NVIDIA, ben bu RTX serilerini oyuncular için sunacağım madencilerde işe yaramayacak diyor ama madencilere de sizin için CMP serilerini sunacağım diyor. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler