Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatlerini açıkladığı sırada öğrenciler için müjdeli haberler vermişti. En dikkat çeken vaatlerden birisi de “öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar” sözü olmuştu. Seçimin ardından şimdi merak edilen soru ise “Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar ne zaman sunulacak?” sorusu.

Hala bu konuda net bir cevap yok ancak vergisiz satış için yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Son gelişmeleri değerlendirecek olursak, bu konuda güzel haberler olduğunu da söyleyebiliriz. Dilerseniz merak edilenler hakkında detaylara geçelim ve son gelişmelere bir bakalım.

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Ne Zaman Geliyor?

Öncelikle yeni gelişmeden söz edelim. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre, öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için harekete geçildi. Yapılan açıklamada;

“Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” ifadelerinin kullanıldığını görüyoruz.

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiği de öğrenildi. Toplantıda akıllı telefonların ve bilgisayarların satışının nasıl yapılacağı ile düzenlemeye ilişkin detayların  konuşulduğu da gelen bilgiler arasında. Fakat hala net bir zaman açıklamasının yapılmadığını da söyleyebiliriz.

Peki vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için şartlar neler? Gelin şimdi de kriterler üzerine bir konuşalım.

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar

Öğrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar Satışı için Şartlar Neler?

Şimdilik tam olarak resmi detaylar belli değil. Ama son gelişmelerden sonra kulislerde dolaşan yeni bilgiler var. Net bilgileri resmi karar açıklandığı ve şartlar resmen yayınlandığı zaman öğreneceğiz. Bir şimdilik kulislerde dolaşan bilgiler üzerinden kriterleri paylaşalım.

  • Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı, bir defaya mahsus olarak sunulacak. Bu durumda alınacak olan üründe KDV ve ÖTV gibi vergiler olmayacak. Sadece ürün bedeli karşımıza çıkacak.
  • Uygulama sadece öğrencileri kapsayacak. Son iddialara göre karar sadece üniversite öğrencilerini (Lisans ve Ön Lisans) kapsayacak. Kesin bir açıklama yok ama iddialara göre yüksek lisans, açık öğretim, doktora öğrencileri bu kampanyadan yararlanamayacak. Tabii ki net bilgiler için resmi karar açıklamasını beklemek gerektiğini hatırlatalım.
  • Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için herhangi bir üst yaş limiti ya da bütçesel sınır olup olmayacağı net değil.
  • Öğrenciler, sadece Türkiye’de üretilen ya da Türkiye’de montajı yapılan telefon veya bilgisayar modellerini alabilecekler. (Şimdilik sadece iddia. Resmi açıklama yok)
  • Öğrenciler sadece kendi adlarına kayıtlı olan hatları sayesinde vergisiz telefon alabilecek. (Şimdilik sadece iddia. Resmi açıklama yok)
  • Vergisiz satış dışında, öğrencilere aylık ücretsiz 10 GB internet verildiğini de göreceğiz. En azından şu an beklenti bu yönde.

Tüm bu bilgileri değerlendirecek olursak öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için harekete geçilmiş durumda. Muhtemelen meclis açıldığı zaman, resmi kararın da alındığını ve şartların net olarak belirlendiğini göreceğiz.

Ogrencilere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar 4 1

Yeni gelişmelerde de sizlerle bilgileri paylaşıyor olacağız. Şimdilik vergisiz telefon fiyatlarını merak edenler için şuraya da bir liste ekleyelim. Hazırladığımız listeye bakarak vergileri düştüğünüz zaman telefonların fiyatının nasıl değiştiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

9 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler