Salı, Ekim 22, 2024

Xiaomi CyberDog 2 Tanıtıldı! Robotların Çağı Başlıyor

Xiaomi, bugün Çin’de yeni bir etkinliğe imza attı. Etkinlik kapsamında yeni ürünleri için duyurular yapan markanın en çok dikkat çeken ürünlerinden birisi de Xiaomi CyberDog 2 oldu. Akıllı köpek olarak karşımıza çıkan Xiaomi CyberDog serisinin daha yetenekli bir versiyonu olan yeni robot köpek, yetenekleriyle de bir hayli alkış topladı desek yeridir.

Aslında markanın bu alanda ilk tanıtımı 2 yıl kadar önce olmuştu. Aradan geçen bu kısa sürede ne kadar yol alındığını da net olarak görmüş olduk.

Xiaomi CyberDog 2 Neler Sunuyor?

Robot çağının çok yakında başlayacağını ortaya koyan yeni robot, tasarım olarak gerçek bir köpeği andıran yapıya sahip.

8.9 kg ağırlık ve 36,7 cm boy ile kompakt boyutlarda diyebileceğimiz robotun, eski seriye göre yetenekleri de gelişiyor.

Bu modelde Çinli dev, 12 ayrı servo motoru kullanmış ve bu sayede robot köpeğin 1,6 m/s kadar hızlara ulaşmasına da imkan verilmiş.

Dokunma, işitme ve görme işlevleri için de toplamda 19 ayrı sensörün kullanıldığı robot köpekte, takla atma gibi hareketleri de yerine getirebiliyor.

Xiaomi CyberDog 2

İnsan yüzlerini tanıma, çevreyi algılama, düştüğü zaman kalkma gibi özellikleri bir yana yeni robot öğrenme yetisine sahip olmasıyla öne çıkıyor. 21 TOPS’luk bir işlem birimi ve yapay zeka sayesinde Xiaomi CyberDog 2, her seferinde biraz daha fazla şey öğreniyor ve gelişmeye devam ediyor.

BENZER:  Amazon, Prime Video Kullanıcılarına Reklam Göstermeye Başlayacak!

Farklı alanlarda kullanılabilmesi adına açık kaynak kodlarına sahip olarak satışa sunulacak Xiaomi CyberDog 2 için fiyat ise 1800 dolar olarak açıklandı. Robotun satışının ne zaman başlayacağı ve hangi bölgelerde satış yapılacağı ise net olarak duyurulmadı.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler