Cuma, Nisan 26, 2024

OnePlus Telefonlara Karanlık Mod Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 yılında neredeyse tüm büyük işletim sistemleri, son birkaç yıl içinde giderek daha popüler hale gelen Karanlık Mod’u desteklemeye başlıyor. Bunun ile birlikte, çevresindeki popülerlik, iyi bilinen bazı aplikasyonların Karanlık Mod’u tamamen benimseni sağlamakta. Uygulamalarına karanlık mod desteği sağlamak geliştiricilerin tercihine bırakılsa da, OnePlus kullanıcıları yakında sistem genelinde Karanlık Modu zorlayarak bu sınırlamayı atlayabilecek.

OxygenOS 10 zaten sistem genelinde Karanlık Modu için desteğe sahip, ancak OnePlus başka bir adım daha atmak istiyor ve bunu Karanlık Mod işlevselliğini desteklemeyen uygulamalarda uygulamak istiyor. XDADevelopers , OnePlus 7 ve 7 Pro için en son OxygenOS Open Beta derlemesinde kanıt parçaları buldu , henüz desteklenmeyen uygulamalarda Karanlık Modu zorlayacak bir özelliğin çalışmalarda olduğunu ima ediyor.

OnePlus force dark mode settings 768x694 1
OnePlus Telefonlara Karanlık Mod Desteği Geliyor! 2

Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, zorunlu Karanlık Modu özelliği sadece OxygenOS Ayarları uygulamasına giderek açılabilir veya kapatılabilir. OnePlus ayrıca özelliği açmanın bazı uygulamaların genel performansını etkileyebileceği konusunda size küçük bir uyarı veriyor.

Zorla Karanlık Mod kavramı yeni değil. OneUI 2.0 destekli Samsung Galaxy S10 veya Note 10 kullanıyorsanız, bu özelliğe zaten aşina olabilirsiniz. Ancak, OneUI 2.0’da zorunlu Karanlık Modu’nu etkinleştirmek için oldukça zor bir süreçten geçmeniz gerekir. Ancak OxygenOS söz konusu olduğunda, özellik Sistem Ayarlarında mevcut gibi göründüğü için işler çok daha kolay olabilir.

Güncellemenin ne zaman ana sürüme getirileceğine ve hangi cihazları destekleyeceğine dair herhangi bir fikrimiz ve bilgimiz yok.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler