Cuma, Nisan 26, 2024

Online Sohbet ve Chat Sitelerine Erişim Yaşı Yerlerde

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet kullanım yaşı ülkemizde ve dünya genelinde giderek yaygınlaşırken, aynı zamanda da online tanışma siteleri, chat ve sohbet sitelerine erişim istekleri de giderek artıyor. Yapılan analizlere göre bu sitelere erişmek isteyen kullanıcıların %35‘i 15 yaşındaki genç arkadaşlarımız. Tehlikenin farkında mısınız ?

Online Tanışma Siteleri Çocukları Tehdit Ediyor

Şimdi arkadaşlar bizim sayfamızın da yaş aralığı genç arkadaşlardan oluşuyor. Ancak biz bir teknoloji platformuyuz. Aynı zamanda teknoloji haberleri yaparak bilgi paylaşmaya gayret gösteriyoruz. Her sitenin ve platformun ilgi alaka düzeyi farklı olduğu gibi, +18 kategorisine giren platformlardaki tehlikeler giderek genç arkadaşlarımızı tuzağa çekiyor. Özellikle öğrencilerin bu tür sitelere girerek vakit geçirdikleri, belli bir müddet sonra kredi kartı ile üye oldukları tespit edildi.

cocuk-kandirma
“Her şey Çok İyi, Kral Sensin Adeta..Ama Bir Gün..”

Her zaman söylerim: “bir insanın kimlik yaşına değil, akıl yaşına bakacaksın.” Fakat genellikle 18 yaşından küçük arkadaşlarımız henüz hayatın ve tehlikelerin farkına varamadığı için vur patlasın çal oynasın havasında hayatlarını sürdürüyorlar.

Şöyle düşünün: her şeyiniz var ve hayat sizin için mükemmel gidiyor. Hiçbir şeyi takmıyorsunuz, en iyisi sizsiniz. Ertesi gün kalktınız ve rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldınız. Ardından doktorlar tarafından ölümcül bir hastalığa yakalandığınızı öğrendiniz. Ne yaparsınız ? Durun ben söyleyeyim; şöyle bir iç çeker ve aslında hayatın ne kadar acımasız olduğunu fark ederdiniz. Sonra da “keşke bir şansım daha olsa” dersiniz. Bazı hatalar “keşke” demeye fırsat vermez. O yüzden buradan arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen geri dönüşünü olmayan hatalar yapmayın, yaptırmayın. Özellikle bu tür sitelere girdiğinizde başınıza büyük belalar alabilirsiniz.

O yüzden uygunsuz içerik erişimi sağlayan sitelere girip vakitlerinizi burada harcamayın. Sürekli oralara girerek kimlik bilgilerinizi, sizi kandıracak istekleri, bilgisayarınıza atılabilecek virüsleri ve trojanları aklınızdan çıkartmayın. İnsanın başı her gün belaya girmez. Bir gün girerse, o gün sizin için hayatınızın dönüm noktası olabilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler