Çarşamba, Nisan 24, 2024

OpenAI ve Microsoft’tan 100 Milyon Dolarlık Yapay Zeka Fonlaması!

Paylaş

silkroad gaminggentr

OpenAI bugün, yapay zeka şirketlerine 100 milyon dolarlık yatırım yapacağı OpenAI Başlangıç Fonu‘nu resmi olarak duyurdu. OpenAI, yapay zekanın (sağlık hizmetleri, iklim değişikliği ve eğitim gibi) dönüştürücü bir etkiye ve üretkenliğe dayalı yapay zeka araçlarına sahip olabileceği alanlarda az sayıda erken aşama startup arayışı içinde.

Bu fon, Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft ve diğer OpenAI ortaklarından gelen yatırımlarla OpenAI tarafından yönetilecek. Paraya ek olarak, seçilen girişimler gelecekteki OpenAI teknolojisine, OpenAI ekibinin desteğine ve Microsoft Azure Kredilerine erken erişim elde etme şansını yakalayacak.

OpenAI hakkında

OpenAI, kâr amacı gütmeyen yapay zeka araştırma şirketi. Şirketin misyonu ise insanlığa fayda sağlayabilecek yapay zekâ hakkında araştırma ve geliştirme yapmak. 2015 yılının sonlarında San Francisco merkezli kuruluş, patentlerini ve araştırmalarını halka açık hale getirerek diğer kurum ve araştırmacılarla “serbest iş birliği yapmayı” amaçladı. Elon Musk ve Sam Altman, yapay genel zekâdan kaynaklanan varoluşsal risk endişelerinden dolayı bu şirketi kurduklarını açıkladılar. Bir bağış ile işe başlayan projeye destek verenler arasında Elon Musk, Sam Altman, Peter Thiel gibi isimler yer almakta.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler