Cumartesi, Nisan 27, 2024

Oyuncu Bilgisayarları Yoğun Bir Şekilde Madencilikte Kullanılmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemde ekran kartlarının stokları konusunda bazı problemler yaşanmakta. Stok sorunları ile gündeme gelen üreticiler bir yandan yeni modelleri geliştiriyor ama bir yandan da stok sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Fakat her ne kadar stok sıkıntıları yaşanıyor gibi gözükse de bu duruma çözüm bulanlar da var.

Örnek arayacak olursanız, hemen kripto para madenciliği çiftliklerine bakmanızı öneriyorum. Piyasada ekran kartı bulmak zorlaşmışken, kripto para çiftlikleri çok sayıda cihaza ulaşabiliyor. Benzer bir örnek Çin’den geldi.

Oyuncu bilgisayarları ile kripto madencilik

Çin’de bir madencilik çiftliğinden gelen görüntüler durumu ortaya koydu. Bu sefer direkt ekran kartlarının görüntüleri gelmedi ama bu kez de Nvidia RTX 3000 serisi ekran kartlarına sahip olan oyuncu bilgisayarlarıyla oluşturulan çiftliğin görüntüleri geldi.

kripto madencilik

Görüntüler dikkat çekiyor çünkü stok sorunlarının yaşandığı şu günlerde onlarca, hatta yüzlerce RTX 3000 serili bilgisayarın madencilik için kullanıldığı görülüyor.

Cihazların hepsinde tek bir marka ismi gözükürken, toplamda kaç cihazın kullanıldığı konusunda ise bir bilgi yok. Çin’de kurulan çiftlikten paylaşılan görüntüleri de ekleyelim. Gerisi artık sizin yorumunuz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler