Cumartesi, Nisan 27, 2024

POCO F3 için HyperOS Müjdesi Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin amiral gemisi akıllı telefonları ve hemen arkasında Redmi’nin çatısı altında yer alan akıllı telefonlar derken şimdi de sıra POCO modellerinde geldi. POCO modelleri de bir bir yeni sürüm HyperOS için güncelleme almaya başladı. Sağlam kaynaklardan gelen son bilgiye göre güncelleme alacak son model POCO F3 olacak.

HyperOS ile güncellenecek akıllı telefon, daha yeni modellere göre biraz daha dezavantajlı bir şekilde güncelleme alacak diyelim ve detaylara geçiş yapalım.

POCO F3 için HyperOS Güncellemesi Dağıtıma Çıkıyor

Yeni güncelleme sonrasında akıllı telefonlarda sürüm numarası OS1.0.2.0.TKHCNXM olarak değişecek. Güncelleme belirlenen cihazlar için ilk olarak Çin genelinde kullanıma sunuldu.

Sürüm numarası değişiyor ve bu sürümle beraber yenilikler geliyor ama güncellemenin kötü bir yanı da var. O da şu ki yeni sürüm Android 13 üzerinden yükselecek.

POCO F3

Aslında bakarsanız HyperOS arayüzü Android 14 üzerinden yükselen bir arayüz ve yeniliklerin bir çoğu da buna göre hazırlanmış. Android 13 temelinde güncellemeyi almak, telefonun tüm özellikleri kullanamayacağı anlamına geliyor.

Ama hangi özellikler devre dışı kalacak ya da arayüz kısmında tasarımsal olarak farklar olacak mı belli değil. Bunun için yeni sürüm güncellemelerinin Global anlamda yayınlanmasını beklememiz gerekecek. Güncelleme şu an için Çin bölgesinde sunulsa da Şubat ayında Global olarak da yayınlanması bekleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler