Cuma, Mart 29, 2024

Pokemon GO’da GPS Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda giderek popüler hale gelen Pokemon GO‘da hatalar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Oyuncuların şuanda aldığı Pokemon GO GPS hatasının çözümü ve detayları haberimizde.

Pokemon GO GPS Hatasında Ne Yapmalı ?

Öncelik olarak GPS hatası iOS ve Android kullanıcıları olarak ikiye ayrılıyor. GPS hatası aldığınız zaman aşağıdaki yönergeleri takip ederseniz sorun kısa süre içerisinde çözülecektir. Unutmadan belirtelim, takipçilerimizden sürekli gelen ASUS cihazlardaki GPS sorunu ve oyuna girememe sorunu hala çözülememiştir. Pokemon GO yöneticileri tarafından oyuna güncelleme (patch) atmaları bekleniyor.

Android kullanıcılarında GPS sorununun çözümü için;

❱ Eğer oyunda iseniz hesabınızdan tamamen çıkış yapın. Tamamen çıkmak için Settings’den Log Out yapmanız gereklidir.

❱ Ardından oyunun tamamen kapalı olduğundan emin olduktan sonra, cihazınızın ayarlar sekmesine giriş yapın.

❱ Burada açmanız gereken bir menü bulunmaktadır. Menüye giriş yapmak için bir kaç adım atarak girilmekte, bunun için ayarlar kısmından ❱ Genel ❱ Telefon akkında ❱ Yazılım bilgileri kısmına gelin.

Pokemon-go-gps-bulunamadi-3
❱ Yazılım bilgileri kısmına geldikten sonra “yapım numarası” seçeneğine üst üste 5 veya 6 kez tıklayın. Tıkladığınızda cihazınızda otomatik olarak sizi “geliştirici” atayacaktır. Geliştirici atandıktan sonra genel menüde “geliştirici seçenekleri” göreceksiniz.

Pokemon-go-gps-bulunamadi-2
❱ Geliştirici seçenekleri menüsüne girerek “sahte konumlara izin verir” seçeneğini kapatmanız gerekmektedir.

Pokemon-go-gps-bulunamadi
❱ Bu işlemleri uyguladıktan sonra telefonunuza reset atarak oyuna tekrardan giriş yapın. Eğer bu seçenek sizde zaten kapalıysa telefonunuzun üzerinden GPS modunu ayarlamanız gerekebilir. Bunun için Ayarlar ❱ Konum ❱ GPS ❱ Yüksek keskinlik olarak ayarlamanız yeterli olacaktır. Pokemon GO‘da GPS’nin bulunamıyor olması GPS anteninin sağlıklı çalışmamasından kaynaklanmaktadır.

iOS kullanıcılarında GPS sorununun çözümü için;

❱ İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar ❱ Gizlilik sekmesine giriş yapın.

❱ Ardından konum servislerine gelerek konum servisleri özelliğini aktif edin.

pokemon-go-gps-bulunamadi-ios
❱ Sonra telefonunuza reset atarak oyuna tekrardan giriş yapın ve GPS sorununuz çözülüp çözülmediğini deneyin. Eğer Pokemon GO‘da farklı bir sorun ile karşılaşacak olursanız, aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle iletişime geçerek sorununuzu bildirebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

176 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Pokemon GO’dan çıkış yapabilmek için ana menüde yer alan poke topuna tıklayın. Açılan menüden en üstte settings göreceksiniz. Oradan hemen altından çıkış yapabilirsiniz.

      • Ana ekranda top cikmiyo. Cikis yapamadigim icin gps’i duzeltemiyorum. Oyunu silip tekrar yukleyince bile hesap ayni kaliyo. Biraz yardim lutfen

    • loading hatası için iosta telefonu ucak moduna alıp girin oyuna. internet bulunamadı hatası verince ucak modunu kapatn girecektir. Benim derdim pokemon yakalamak için topu atıyorum. bazen top donuyo. oynu kapatıp açmadan düzelmiyo. bunun çözümü varmıdır

    • Merhaba,

      ASUS kullanıcıları için yakın zamanda bir güncelleme yayınlanacak. Bu güncellemeden sonra ASUS cihazlardaki sorunun giderilmesini bekliyoruz.

    • Merhaba,

      Aşağıdaki GPS sorunu için yöntemleri uyguladınız mı ? Bir de indirilen APK sürümü sorunlu olabiliyor. Farklı bir yerden oyunu silip tekrar indirip kurmanızı tavsiye ederiz.

  1. Merhaba geliştirici ayarlarinda bende sahte konum kapatma yok onun yerine sahte konum uygulaması seç var ve hiçbiri olarak seçili genede gps hatası veriyor gps kalitesinde en yüksekte HTC decire eye telefon

    • Merhaba,

      General Mobile ve ASUS cihazlarda ne yazık ki GPS hatası almaktayız. Oyuna güncelleme getirildikten sonra çözülecektir. Biz de güncellemeyi beklemekteyiz.

  2. Merhaba ios ta gps signal not found problemi yaşıyorum. Konumum acık. sınırlandırmalarım aktif ve yeni zelanda da. sorun nedir. ağ ayarlarına reset de attım çözülmedi

    • Merhaba,

      Fake GPS kullandınız mı daha önceden ? Eğer kullandıysanız cihazın ayarları bozulabiliyor. Fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekebilir.

    • Merhaba,

      General Mobile ve ASUS cihazlarda ne yazık ki GPS sorunu sıkça yaşanıyor. Pokemon GO yöneticileri tarafından oyuna güncelleme getirilmesini bekliyoruz biz de.

  3. Merhaba, benim telefonum Iphone 4S sürüm 9.3.2 Yeni yükledim fakat girişte ” Failed to get player information from the server” Yaziyor ve açılmıyor. Girişte 3 dakika bekliyorum sanırım. Ne yapabilirim?

    • Merhaba,

      Yüklediğiniz APK sorunlu, değiştirmeniz gerekir. Ayrıca serverlarda bakım var, oyunu yeni yüklediyseniz yarın sabah tekrar deneyin.

  4. arkadaşlar ben buldum nasıl çıkış yapılcağını öncelikle AYARLAR>UYGULAMALAR>POKEMON GO
    Buraya geldikten sonra verileri temizle var arkadaşlar ona basıp tamam derseniz pokemon go fabrika ayarlarına dönecektir

    • Merhaba,

      iPhone 6S ve 6 Plus modellerinde Pokemon GO sıkıntı çıkartıyor orjinal olmadığı için. 1 aya kadar Türkiye’de oyun resmi olarak yayınlanacak, beklemenizi tavsiye ederiz.

    • Merhaba,

      Hesabınızı değiştirmiş olabilirsiniz. Oyunun sağ üst köşesinde yer alan Setting bölümüne gelin, en altta Log Out olacak ona tıklayarak oyundan çıkış yapıp tekrar giriş yapmayı deneyin.

  5. Merhaba,
    Iphone SE kullanıyorum sürümüm 9.3.2 bugün sabah hiç birşey yoktu akşam üzeri girerken yavaş girme pokestop ve gymleri yüklerken gecikme ve pokemon yakalarken öylece kalmaya başladı. Acaba sorun mu var diye appsote dan güncelledim fakat yine aynı yardımcı olursanız sevinrim.

    • Merhaba,

      AF modunu kapatmanız gerekmektedir. Pokemon ile savaşacağınız alana girdikten sonra sağ üst köşede AF modunu göreceksiniz. Kapatmanız yeterlidir.

    • Merhaba,

      Bu durum ya telefonunuz çok ısınıyor otomatik kitliyor, ya da indirdiğiniz APK dosyası hatalı anlamına gelir. Telefonunuz çok ısınmıyorsa, oyunu kaldırıp farklı bir yerden APK dosyasını indirin ve kurun.

    • Bendede aynı sorun var!!!
      arada cepten nete giriş yapınca bazı noktalarda gps hatası gidiyor fakat orada yapmak istedigim pokemon yok olan yerlerdfe hep gps hatası alıyorum… !!!
      çok can sıkıcı oldu bu !!!!

      • Merhaba,

        Hangi cihazı kullanıyorsunuz ? Genelde bu sorun ASUS cihazlarda yaşanıyor ve kronik ne yazık ki. Oyunun orjinal versiyonunun çıkmasını beklemeniz gerekiyor. Ekstra olarak oyunu tamamen kaldırıp, farklı bir APK indirerek deneyebilirsiniz.

  6. General mobile discovery de oyunu sorunsuz oynuyordum telefona format atip oyunu tekrar yukledukten sonra yukarda bahsettiginiz ayarlari tekrar yapmama ragmen gps hatasi veriyor.General mobile da sorun var demissiniz ama sorunsuz 5 gun oynadim format attiktan sonra gps hatasini cozemiylrum yardim lutfen

  7. Benim telefonum samsung s6,androidin marsmellow sürümü ile çalışıyo,yazdıklarınızı yaptım telefonum geliştirici zaten etkin diyor,oyuna girebiliyorum ama pokemonların yerlerini söylemiyo

  8. iPad 2 kullanıyorum hipstoredan indirdim oyun açılıyor ama “GPS not found ” yazıyor. Yukarda dediğinizi yapıcaktım ama zaten açıkmış hala GPS not found diyor ve karakter yürümüyor. Yardım eder misiniz?

    • Merhaba,

      Bu durum indirmiş olduğunuz APK dosyasından kaynaklıdır. Oyunu tamamen kaldırarak, farklı bir APK indirip tekrar denemenizi tavsiye ederim.

  9. peki hocam benim sıkıntım gps sorunu değil t50 kullaniyorum ama söyle bisey var oyuna giriyorum gps hic vakit kaybetmeden konumu doğruluyor. ben haraket edince o etmiyor.

  10. Merhaba,
    Benim telefonun General Mobile Discovery. Dediklerinizi yapmama rağmen hala GPS not found diyor. APK’yı başka yerlerden de indirdim sorun hala devam etmekte. ASUS ve GM cihazlarında sorun var demişsiniz ama sorunsuz oynayan arkadaşlar da var, yardımcı olur musunuz?

    • Merhaba,

      Açıkçası oyun Türkiye’de resmi olarak yayınlanmadığı için orjinal Pokemon Go’da güncellemeler ve hatalar giderildi. Bizler APK’dan oynamaya devam ettiğimiz için sorunlar devam ediyor. Bu durumda oyunun orjinal halinin çıkmasını beklemek gerekecek..

  11. GPS pokemonun camide olduğunu gösteriyor camiye geliyorum gösterdiği noktaya geliyorum tam olarak o noktaya basıyorum ama hiç birşey olmuyor ne yapmalıyım ?

    • Merhaba,

      Pokemon belirtilen noktada görünüyorsa tıkladığınızda gelmiyorsa, APK’da sorun var demektir. Farklı bir APK dosyası indirmenizi tavsiye ederiz.

  12. Pokemon go dan üyeliğimden çıkış yapıp yeni üyelik açtım ilk girişte karakteri seçip giriş yaptım fakat çıkıp daha sonra tekrar girmek istedim ama kabul etmiyor oyuna giremiyoeum telefon iphone 5s

  13. Oyuna wifi ile girdigimde gps hatasi almiyorum fakat mobil internet ile girdigimde sürekli “gps not founded” hatasi aliyorum harita yuklenmiyor daha onceden boyle bir hata yoktu 4 5 gun once telefonum s3

    • Merhaba,

      Oyunda GPS hataları giderildi. Ancak oyun Türkiye’de yayınlanmadığı için güncellemeleri alamıyoruz. O yüzden GPS hatası devam etmektedir. Kısa süre içerisinde Türkiye’de yayınlandıktan sonra sorun giderilecektir.

    • Merhaba,

      Oyun çok geç geldiğinden dolayı kaynaklanmaktadır. Yani hattınız çekmiyorsa, internet erişiminiz çok yavaşsa bu sorun ile karşılaşabiliyorsunuz.

  14. Merhaba ^.^ Oyun wifi’ye bağlıyken sorunsuz çalışıyor ancak mobil veride gps bulunamadı hatası veriyor. Sahte konumlar kapalı konumda yüksek doğruluk olarak ayarlı ama hata vermeye devam ediyor. Yardımcı olabilir misiniz ?(Android kullanıyorum)

    • Merhaba,

      Hangi cihazı kullanıyorsunuz acaba ? ASUS kullanıyorsanız bu durum sürekli yaşanıyor ne yazık ki. Oyunun orjinal versiyonunun çıkmasını beklemek gerekecek.

  15. Merhaba oyuna wifi ile girebiliyorken mobil veriyle giremiyorum. “Failed to get player information from server” hatası karşıma çıkıyor.

  16. Merhaba telefonum note 3 daha önce oyunu oynuyordum ama telefona format attım oyunu tekrar yükledim ama surekli gps not found hatası veriyor yukarda yazilanları da denedim neden olabilir acaba yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

  17. Benim ios da konum açık ama oyuna giremiyorum. Gps hatası veriyor farklı bir hesapla girişi deneyip sonra yine aynı hesaba girdim oyun açıldı ama bu seferde oyun da farklı bir yerde gösterdi beni ve hiç bir yer tam açılmadı. Acil yardım eder misiniz ?

  18. Bende Sony XPeria Z3 var. Oyunu 6 gündür sıkıntısız oynuyordum. bu sabahtan beri GPS hatası veriyor. Tüm forumlarda yazan yöntemleri uyguladım. Ama sorunu bir türlü çözemedim. Yeni Apk da yükledim. Yardımcı olabilir misiniz?

    • Merhaba,

      GPS sorununu çözmek için ilk olarak cihazınıza reset atın. Ardından Pokemon Go’yu açarak tekrar girmeyi deneyin. Eğer yine GPS sorunu oluşursa, farklı bir APK denemeniz gerekecektir.

  19. Hocam wifiden oyniyabiliyorum ama mobil veriden oyniyamiyorum gps bulunamadi hatasi veriyor haritalardanda konumu yanlis veriyor sahte konum acik degil

  20. Turkcell t 50 kullaniyorum ne denediysem olmadi gps hatasi veriyor hala sahte konum aktif degil yinede ayni hatayi aliyorum cozum nedir yardimci olun litfen…

  21. Benim telefonum lg g3. Yazanların aynısını yaptım fakat sahte konum aç/kapa sekmesi yok. Mock lokasyon uygulaması seç sekmesi var ve burdan kapatamıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz

  22. iPhone 6s kullanıyorum arkadaşımın telefonu Huawei onun telefonu hemen pokemonları algılarken benimki ya geç algılıyor ya da hiç algılamıyor neden acaba

  23. iyi gunler telefonum samsung galaxy alpha sahte konumu yapıyorum fake gps fly gps programını kuruyorum ama pokemon go acıyorum hic bir şekilde gps programı çalışmıyor bunu nasıl yapabilirim ben işletim sisteminden kaynaklı diye biliyorum telefonun işletim sistemi 5,0,2

  24. Hocam lütfen yardım
    ben yeni telefon aldım sıfır galaxy j3 pro mobil veri ve konum açıp pokemon go oyununu açıyorum ve arada rasgele hızlıca yürüyor belirli bölgede bide yerimi 2-3 sokak uzak gösteriyor sebebi ne olabilir

    • Merhaba,

      Bu oyun içi takılmadan ibarettir. Eğer mobil veriniz sağlıklı çekmiyorsa Pokemon Go’ya da gecikmeli olarak geliyor demektir. Nerede ikamet ediyorsunuz ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler