Cuma, Mart 29, 2024

Pokemon GO’da Pokemon Ararken Ceset Bulunursa

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pokemon GO efsanesi henüz Türkiye’de resmi olarak yayınlanmasa da, bizim milletimiz bir şekilde yolunu bularak oyunu çoktan oynamaya başladılar bile. Hatta biz de ilk günden itibaren Pokemon GO oynamaya başladık diyebilirim. Ancak Pokemon ararken bazen işler sarpa sarabiliyor. İşte onlardan birisi de, Pokemon GO avına çıkan Shayla Wiggins isimli 19 yaşındaki genç arkadaşımız yolda ceset buldu.

Pokemon GO’da Pokemon Ararken Dikkat!

Açıkçası oyun harita üzerinden gerçekten yürümeye bağlı olduğu için Pokemon avlamak istiyorsanız belli noktalara hareket etmeniz gerekiyor. Amerika’da Pokemon GO bir günde 875 bin kişi tarafından indirilince herkes Pokemon avına çıkarak sokaklara düştü.

Bir nevi aktivite olarak sayılsa da, dikkatsiz bir şekilde yola atılmak, insanlara çarpmak, yola fırlamak ve ceset bulmak gibi pek çok yan etkileri de bulunuyor. Hatta Pokemon GO oynarken ıssız bir sokağa girip gasp edilen kişiler bile oldu. Henüz ülkemizde böyle garip olaylara denk gelmesek de, Amerika Birleşik Devletleri’nden 19 yaşındaki Shayla Wiggins isimli kardeşimiz su pokemonu avlarken yolda ceset buldu.

ABD’nin Wyoming eyaletine bağlı olan Riverton şehrinde görülen ceset polis ekiplerini alarma geçirirken, ekipler tarafından ceseti gören 19 yaşındaki genç de göz altına alındı. Su pokemonu aramak için Big Wind River’a ilerlerken nehire yakın bir yerde cesetle karşılaşınca şok geçirdi ve ardından polis ekiplerine haber verdi. Polislerin yaptığı inceleme sonucunda cesetin boğularak öldüğü raporların arasına eklendi.

Shayla-Wiggins-pokemon-go
“Pokemon Yakalıycaz Derken Hayatınızdan Olmayın”

Tamam, Pokemon GO şimdiye kadar görmüş olduğumuz oyunlar arasında belki de en ilginç ve en farklı oyunlardan birisi. Ancak oyun oynarken sürekli olarak hareket halinde olmamız gerektiği için, sanal bir oyunda değerli Pokemon yakalamaya çalışmak çok da mantıklı değil. Artık sokaklar da sırf o pokemonu yakalamak için yolun karşısına geçip dikkatsizce yürüyenler ile de dolu.

Dikkatsiz bir şekilde telefon elinizde yürürken, başınıza büyük belalar açılabilir hatta hayatınızı kaybedebilirsiniz. O yüzden dünyanın en iyi oyunu olmadığı ve bu kadar ölünecek bir oyun olmadığını belirtelim Pokemon GO için. O yüzden hayat sanal ortamdan ibaret değil. Biraz daha dikkatli ve bilinçli oynamanızı sizden rica ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. 1 Aya Kalmaz Millet Pokemon Arıcam Diye Uzaya Çıkar. Çok fazla abartılacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Hem akıllı telefonlarda çok fazla ısınmaya neden oluyor, hem de bir müddet sonra sıkıyor oyun. Neyine bu kadar bağlanıyorlar Pokemon Go’nun anlamıyorum..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler