Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Portal RTX için Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sizi birkaç ay önceye götürmek istiyorum. Nvidia’nın RTX 40 serisi ekran kartlarını tanıttığı etkinliğe. Etkinlik kapsamında marka hem ekran kartlarını duyurmuş hem de bazı yeni teknolojileri için açıklamalar yapmıştı. Özellikle DLSS 3.0 üzerinde durulduğunu gördük. Portal RTX ise tüm bu yeni teknolojileri anlatırken sahnede yer almıştı.

Valve imzalı Portal’ın yeni nesli olarak gösterebileceğimiz RTX sürümü, oyuna hem yeni nesil ışın izleme desteği ekliyor hem de DLSS 3.0 ekliyordu. Steam sayfası da açılan oyun için resmi çıkış tarihi ise verilmemişti. İşte beklenen çıkış tarihi açıklaması da sonunda geldi.

Portal RTX, 8 Aralık Tarihine Çıkış Yapacak

Nvidia tarafından onaylanan tarihine göre yeni sürüm 8 Aralık tarihinde gelecek. Yeni sürüm 4K’da tam anlamıyla ışın izleme desteği sunacak. Grafikleri de buna göre güncellenen sürümün, çok gerçekçi dokular ve ışıklandırma ile geldiğini belirtelim.

Kaçırmayın: DLSS 3.0 Hakkında Merak Edilenler

Zaten RTX 40 serisinin lansmanında gösterilen görüntüler de bir hayli etkiliydi. Baştan aşağı yenilenen oyun için Nvidia tarafından 6 Aralık’ta özel bir yayın düzenleneceğini de belirtelim.

Portal RTX

Oyun için Önerilen Ekran Kartı RTX 4080

Gelelim oyun için nasıl bir sistem istendiği noktasına. Portal RTX artın tam ışın izleme desteği sunacak. Nvidia, 4K’da bu deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için RTX 4080 ekran kartını öneriyor.

Yok ben kabul edilebilir seviyede 1080p 60 FPS oyunumu oynarım diyenler için ise Nvidia RTX 3080 ekran kartı önerilmekte.

Yapım için önerilen en düşük ekran kartı ise RTX 3060 bunu da belirtmiş olalım. Buradan da anladığımız Portal RTX, dibine kadar gerçekçilik ve tam ışın izleme sunacak.

Son olarak bir güzel haber daha verelim. Yeni sürüm, mevcut oyuna sahip olan kullanıcılar için ücretsiz olacak. Artık yayınlandığı zaman oyunu bir kez daha ele alırız. Bu arada yapımın Steam sayfasını da şuraya ekledik.

https://youtu.be/CAf1E7kCbMA

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler