Perşembe, Nisan 25, 2024

Project xCloud Denemeleri Ekim Ayında Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Konu bulut tabanlı sistem ile oyun oynamaya gelince Google Stadia ve Microsoft Project xCloud çok önlerde kendilerine yer ayırmış durumda. Bugün bir Inside Xbox etkinliğinde duyurulan Project xCloud, Ekim ayında herkese açık beta sürümünde kullanıcıların önizlemesine sunulacak. Bu da birkaç hafta içerisinde ilk defa bu bulut sistemini kullanabileceğimiz anlamına geliyor.

Bu deneme süresi, Microsoft için daha iyi olacak çünkü geliştirdikleri teknolojiyi bu sayede daha geniş bir şekilde test etmiş olacaklar. Kullanıcıların geri bildirimlerini alarak ilerleyen haftalarda sorunları düzeltip daha sorunsuz ve akıcı bir deneyimi kullanıcılara sunma fırsatı bulacak ayrıca kendilerini geliştirmeye devam edecekler.

Bu Testleri Kimler Yapabilecek?

Konusu geçen denemeyi sadece Amerika, İngiltere ve Güney Kore’de yaşayan kişiler yapabilecek. Kaydolan kişiler çok aşamalı bir teste tabi tutulacaklar. Eğer testi geçemezlerse bu deneme sürecine daha sonra tekrar deneyebilmek için bir şansları daha olacak. Bir diğer önemli detay da şu: Sadece Android kullanıcıları testi yapabilecekler. iOS kullanıcıları yeni sistemi test etme fırsatı bulamayacaklar. Cihazı Android 6.0 ve üzeri olan kullanıcılar eğer Bluetooth 4.0 destekliyorsa cihazları üzerinden bu testi yapabilecek.

Şöyle bir detay daha var. Bu testi yaparken dokunmatik bir kontrolde bulunamayacağınız için elinizde bir adet Xbox One kablosuz joystick olması gerekiyor. İncelemenin ilk aşamasında oynanacak oyunlar ise belli. İlk aşamada kullanıcılar sadece Halo 5: Guardians, Sea of Thieves ve Killer Instinct oyunlarını oynayabilecekler.

xCloud’un önizlemesi için belirli bir bitiş tarihi bulunmuyor. Microsoft, kullanıcılar bu teknolojiden memnun kaldıkları sürece önizlemeyi bitirmeyi planlamıyor. Ayrıca Microsoft Kasım ayındaki X019 etkinliğinde daha fazla detay vereceğini de açıkladı.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler