Cumartesi, Nisan 27, 2024

PUBG’de Hile Kullanan 120 Çinli Tutuklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün ilginç bir gelişme ile karşınızdayız, sayın PCH ailesi. Geçtiğimiz kısa dönem içerisinde PUBG Corporation ile anlaşma imazalayarak bu yapımı Çin‘de yayınlamaya hak kazanan Tencent şirketi, Çin polisine yardım ederek oyunda hile kullanan 120 Çin vatandaşını tutuklattı. Tencent‘in bu hareketi; oyun oynamayı sadece kazanmaktan ibaret görüp, hile yazılımları kullanan diğer kötü oyuncuların da tedirgin olmasına sebep olacak.

Gerçek Oyuncular Bunu Beğendi

Bir multiplayer oyun, çıkışını yapar ve binlerce insan o oyunu oynamaya başlar. Kısa bir süre sonra oyunun dinamiklerine, kontrollerine ve menülerine alışırız; oyunda daha iyi skorlar yakalamaya başlarız. Biz bunun mutluluğunu yaşarken; bir takım yazılımcı, oyundaki bazı yazılımsal açıkları kullanarak illegal hile programları geliştirir ve bu yazılımları internette paylaşırlar.

Kısa ve illegal yollardan oyun kazanmayı kendisine misyon edinmiş oyuncular ise, bu yazılımları havada kapar ve hilesiz oyun oynamamaya başlarlar. Biz de o sevdiğimiz oyuna hilelerin dahil olduğunu görür görmez; oyundan bir anda soğuyuverir, eskisi kadar zevk alamamaya başlarız. 

İşte bu konuya bir dur demeye karar veren Tencent Holdings, Çin polisi ile iş birliği yaparak 120 kişiden oluşan hileci PUBG oyuncusunun tutuklanmasına yardımcı oldu.

PUBGde Hile Kullanan 120 Çinli Tutuklandı İÇERİK PNG min

Darısı Diğer Hilecilerin Başına

Genel merkezi Çin‘in Shenzhen kentinde bulunan Tencent Holdings, kısa bir süre öncesinde PUBG Corporation ile bir anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşma ile oyunun Çin‘de yayınlanma hakkı, Tencent‘in eline geçmişti.

Çinli oyuncuların yaptığı centilmenlik dışı hareketlerin önüne geçmeye çalışan şirket, Çin polisi ile  birlikte çalışarak, burada hile kullanan 120 oyuncunun tutuklanmasına yardımcı oldu.

Oyunu oynayanlar farkındadır. Dünyanın en çok hile kullanan kitlesinin Çin’deki oyunculardan oluştuğu tahmin edilmekte. Bu algının önüne geçmeyi hedeflediklerini tahmin ettiğimiz şirket, söz konusu hareketi ile bu güne kadar hile kullanmış veya kullanmayı düşünen tüm oyuncuları düşündüreceğe benziyor.

Hepimiz; çoğu oyunu belli bir miktar para ödeyerek satın alıyoruz. Bazılarımız ise sadece beğendiği bir oyun için sistem toplama yoluna gidebiliyor. Sadece eğlenebilmek için gösterdiğimiz bu çabalar ve harcamalar, hile kullanıcılarının bir hareketi ile tamamen keyif kaçıran durumlara dönüşebiliyor. Tencent‘in ve Çin polisinin bu hareketini takdir ediyor; diğer tüm oyun geliştiricisi firmaların da, hile kullanımının “gerçek mânâda” önüne geçebilecek hukukî yaptırımları desteklemelerini temenni ediyorum. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler