Cumartesi, Mayıs 4, 2024

PUBG’nin Xbox One’daki Satış Rakamı Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’da neredeyse en çok oynanılan oyun olan PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın Xbox One’daki satış rakamı belli oldu. Bakalım son dönemin en çok oynanılan oyunu PUBG ne kadar satmış…

Geçtiğimiz yıl beta sürümü ile çıkış yapan PlayerUnknown’s Battlegrounds kısa sürede çok fazla oyuncuya ulaşmıştı. PC kullanıcıları tarafından sevilen oyun Steam’deki fiyatına göre oldukça satmış ve kısa sürede kendini oyunculara sevdirmişti.

pubg 12 aralikta xbox onea geliyor makale ici

Oyunun çıkması üzerine “GTA 5 kaldırır mı?” sorusu “PUBG’de kaç fps alır?” sorusuna dönüşmüştü. Bunun en büyük nedeni ise oyunun çok geniş bir haritayla beraber 100 oyuncuyu aynı anda heyecanın içerisine atmasıydı. Her an tetikte olduğunuz bir oyunu sevmemek mümkün mü?

Aslına bakacak olursak Beta sürümündeki sorunlar oyunu oynanılmaz hale getirebiliyordu. Ancak oyunun konusu ve oynanışı kendine çekmeye yetiyordu. PC platformunda başarısınıda Steam’de en çok satılan oyun haline gelmesiyle kanıtlamıştı.

Aynı anda 3 milyondan fazla oyuncuya ulaşan PlayerUnknown’s Battlegrounds, artık en çok oynanılan oyunlardan birisi. Bu oyunun bu kadar sevileceği ilk 2 gününden belli olmuştu zaten. Keza oyun satışa sunulduktan 48 saat sonra 1 milyon oyuncuya ulaşmıştı bile.

pubg 1 1

Günümüzde 30 milyondan fazla satışa ulaşan oyun PC platformundan ziyade, Xbox One’da ne kadar sattığını açıkladı. Xbox One platformunda 12 Aralık‘tan bu yana tam 3 milyon adet satan PlayerUnknown’s Battlegrounds, Xbox One kullanıcıları içinde bir numara haline geldi.

Aslına bakacak olusak PC’de bile aşırı derecede zor oynadığımız oyunun Xbox One’da bir joystick ile nasıl oynanılacağı tartışılır. Ancak oyunun tüm platformlardaki bu başarısı gerçek anlamda takdire şayan.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler